Srbija izborila kvalifikacije za Olimpijske igre, srušena Crna Gora

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 16:48

Srbija izborila kvalifikacije za Olimpijske igre, srušena Crna Gora

Bespotrebna problematika u završnici.

Košarkašice Srbije upisale su pobedu u duelu sa Crnom Gorom 63:58 (19:16, 19:15, 15:12, 10:15). na Evropskom prvenstvu u meču odigranom u razigravanju za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Srbija je posle debakla protiv Belgije (93:53) predala evropsku krunu, ali je ovaj susret bio i te kako bitan.

Iako su tokom čitavog meča izabranice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Marine Maljković bile bolje, u poslednjoj deonici su popustile i dozvolile rivalkama da priđu na jedan posed zaostatka, ali su se trgle i sačuvale pobedu vrednu nade igranja na Olimpijskim igrama.

Ivon Anderson ubacila je 23 poena za ovu pobedu, imala je i pet skokova i pet asistencija. Aleksandra Crvendakić je pratila sa 11 poena,pet skokova i jedom asistencijom, dvocifren učinak imala je i Jovana Nogić sa deset poena uz četiri skoka.

U ekipi Crne Gore najbolja je bila Nataša Mak koja je postigla 20 poena i uz 13 skokova zabeležila dabl-dabl. Marija Leković dala je 18 poena uz pet skokova i dve asistencije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.