Srbija danas protiv Danske

Izvor: Politika, 10.Dec.2012, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija danas protiv Danske

Utakmica drugog kola Prve grupe od 20.10 č (RTS)

Na startu Desetog evropskog prvenstva Srbija je bila na pragu podviga protiv Norveške, koja brani apsolutnu vlast u svetskom rukometu. Naš nacionalni tim danas (20.10 č, RTS) čeka susret sa Danskom, koja ovih dana pokušava da se vrati na staze uspeha koje su je svojevremeno vodile i do toga da postane prva reprezentacija koja je u istom trenutku bila evropski, svetski i >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << olimpijski prvak.

Danske rukometašice nisu osvojile medalju na velikim takmičenjima još od 2004. godine, u kojoj su osvojile „zlato” na Olimpijskim igrama (jedina selekcija u istoriji rukometa koja je tri puta uzastopno osvajala olimpijski tron) i „srebro” na Evropskom prvenstvu. I dalje pod vođstvom Jana Pitlika, koji je selektorsku palicu preuzeo 1998. od Ulrika Vilbeka, tvorca kasnijih uspeha muškog nacionalnog tima, Dankinje su u prvom delu takmičenja pokazale kvalitet u duelima sa Francuskom (pobeda, 28:27) i Švedskom (poraz, 27:26).

– Sve ekipe s kojima igramo u drugom krugu su iz samog vrha. Dobro smo upoznati sa kvalitetima svih protivnika i zahvaljujući analizama koje nam „serviraju” Željko Radojević i Vlada Šimičić. Ali, najbitnija je naša igra. Od nas zavisi, dajući maksimum privukli smo i veći broj gledalaca nego što je bio na početku – reči su selektora Srbije Saše Boškovića.

U vreme meča naših i danskih rukometašica, u derbiju Druge grupe u Novom Sadu igraće Mađarska i Rumunija koja je drugi krug počela trijumfom protiv Španije, iako je izostala podrška navijača, koji nisu mogli da doputuju zbog zavejanih puteva.  

Španiji, za koju igraju četiri rukometašice srpskog šampiona Zaječara, to je bio drugi uzastopni poraz, posle neuspeha protiv Mađarske. Tako „bronzanom“ timu prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva ni pobede u oba preostala meča ne garantuju plasman među četiri najbolja.

G. K.

objavljeno: 11.12.2012.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.