Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2021, 10:32

Sprema se šou u polufinalu: Udariće olimpijske šampionke na prvog favorita za zlato

Repriza polufinala iz 2016.

Prvo polufinale ženskog olimpijskog turnira u rukometu igraće aktuelne olimpijske šampionke protiv prvog kandidata za zlato!

Kakav nam samo sudar pripremaju Ruskinje i Norvežanke, to će biti prava poslastica za sve rukometne sladokusce. Posle sigurne pobede Rusije, Norvežanke su odigrale znatno teži meč protiv upornih Mađarica, ali su na kraju ipak upisale >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šesti uzastopni trijumf na turniru i to rezultatom 26:22 (12:10).

Mogle su Norvežanke i lakše do recke i osiguranog mesta među četiri najbolje ekipe na turniru, ali ovako je bilo interesantnije za sve koji su pratili meč u ranim jutarnjim časovima.

Norvešku je do prolaza u polufinale vodila Kari Bratset koja je upisala sedam pogodaka iz osam pokušaja. Pratila je Henri Reistad sa četiri gola, dok su Nora Moerk, Marit Jakobsen i Stine Bredal upisale po tri pogotka. Veliki posao odradile su na gol crti Silje Solberg sa sedam i Katrin Lunde sa pet odbrana. Kod Mađarica Sandra Sološi Začik sa pet golova iz dvanaest pokušaja, dok su po gol manje upisale Žužana Tomori i Reka Bordaš.

Dugo su se dve selekcije smenjivale u vođstvu, tačnije sve do rezultata 21:21 kada je Mađarska potpuno stala i dozvolila protivnicama da uhvate pobednički zalet posle kojeg više nije bilo povratka nazad. Norvežanke su napravile seriju 5:0 preko Moerk, Bredal, Veronike Kristijansen i Reistad, što je uz dobru odbranu u presudnih deset minuta donelo prevagu.

Sada svi željno iščekuju petak i reprizu polufinala iz Rija 2016, kada je Rusija slavila 38:37 u produžetku i kasnije otišla do zlata!

RUKOMET (Ž) - ČETVRTFINALE

Crna Gora – Rusija 26:32

Norveška - Mađarska 26:22

10.00: (1,25) Švedska (10,0) Južna Koreja (4,90)

13.45: (2,10) Francuska (8,00) Holandija (2,00)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.