Sprečen teroristički napad na Soči?

Izvor: Vesti-online.com, 07.Feb.2014, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen teroristički napad na Soči?

Turska je danas podigla borbene avione F-16 kao pratnju putničkom avionu koji je leteo za Istanbul iz Ukrajine, pošto je jedan putnik pretio bombom, javili su turski mediji. Osumnjičeni otmičar, Ukrajinac, koji je pokušao da skrene avion turske aviokompanije ka Sočiju savladan je u Istanbulu a svi putnici su evakuisani, izjavio je guverner Istanbula Husein Avni Mutlu novinarima na aerodromu.

Mutlu je rekao da osumnjičeni otmičar koji je uhvaćen Ukrajinac star 45 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << godina nije imao ni oružje ni bombu.

Guverner je rekao da je jedan specijalac ušao u letelicu dok su trajali pregovori sa njim i savladao ga a da je u akciji otmičar lakše povređen. On je odveden u policiju na ispitivanje, dodao je guverner.

Novinska agencija Dogan javila je da je putnik pretio bombom, zahtevajući da avion promeni smer i da leti u ruski grad Soči kako bi mogao da prisustvuje Zimskim olimpijskim igrama.

Televizija je prikazala snimak sletanja aviona kompanije "Pegasus" iz ukrajinskog grada Harkova na aerodrom "Sabiha Gokčen" u Istanbulu.

On je dodao da je avion na kraju bezbedno sleteo.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaustavljen pokušaj otmice aviona

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2014

Turske specijalne snage uhvatile su osumnjičenog koji je ranije danas rekao da je podmetnuo bombu u avionu sa 110 putnika koji je poleteo iz Ukrajine i zahtevao da sleti u Soči, gde su, uz stroge mere bezbednosti, danas otvorene Olimpijske igre.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Avionom hteli da se zakucaju u stadion u Sočiju

Izvor: Večernje novosti, 07.Feb.2014

Turska je danas podigla borbene avione F-16 kao pratnju putničkom avionu koji je letio za Istanbul iz Ukrajine, nakon što je jedan putnik pretio bombom, tražeći da avion krene ka Sočiju, preneo je RSE pozivajući se na novinsku agenciju Dogan.Putnik je pretio bombom, zahtevajući da avion promeni...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.