Završena međunarodna trka planinskih bicikala na Petrovaradinskoj tvrđavi, pobednik Poljak Bartlomiej Vavak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2023, 08:56

Završena međunarodna trka planinskih bicikala na Petrovaradinskoj tvrđavi, pobednik Poljak Bartlomiej Vavak

Petrovaradinska tvrđava bila je domaćin biciklističke „Srbija epic“ serije koja ujedno predstavlja i borbu za olimpijske bodove. Prvi kroz cilj u konkurenciji seniora prošao je Poljak, Bartlomej Vavak.

Nakon deset krugova i nešto manje od sat i po vremena vožnje, Bartlomiej Vavak postao je apsolutni pobednik Serbia Epic-a, manifestacije koja je ugostila bicikliste iz više od 10 evropskih zemalja. Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njega, u konkurenciji seniorki trijumfovalala je Arina Sarkulova iz Kazahstana.

„Lepo je uvek doći u Novi Sad. Srećan sam što sam imao i ovu trku u svom kalendaru jer sam ovde učestovao i na Evropskom prvenstvu u planinskom biciklizmu. Organizacija je bila jako dobra i srećan sam što sam trijumfovao“, rekao je pobednik Bartlomiej Vavak.

Činjenica da trka donosi i bodove za Olimpijske igre u Parizu 2024. podigla je značaj samog takmičenja na još viši nivo.

Posle Petrovaradinske tvrđave, naredno izdanje biciklističke serije Serbia Epic-a održava se 21. i 22. aprila kada će domaćin biti Požarevac.

Pored onog glavnog, sportskog dela, čitav događaj imao i svoj kulturno-umetnički karakter. Osim trke za olimpijske bodove, trka ima i domaći značaj u vidu borbe za Kup Srbije. Serbia epic serija završava se 23. aprila na Košutnjaku u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na Tvrđavi se održava međunarodna trka planinskih bicikala

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2023

Na Petrovaradinskoj tvrđavi održava se sedma Međunarodna trka planinskih bicikala "Petrovaradin fortress bike festival" u okviru "Serbia Epic" serije.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.