Španija sa Lorenzom Braunom napada Olimpijske igre

Izvor: B92, 24.Jan.2024, 14:25

Španija sa Lorenzom Braunom "napada" Olimpijske igre

Američki košarkaš sa španskim pasošem Lorenzo Braun (33) obavestio je Košarkaški savez da na njega mogu računati za kvalifikacioni turnir za OI.

Braun je bio lider ekipe "Furije" koja je 2022. godine uzela evropsko zlato ali ga nije bilo na poslednjem Svetskom prvenstvu.

Sada je, pišu Španci, spreman da leto posveti igranju za reprezentaciju kojoj tek predstoji borba za olimpijski turnir.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Braunovo prisustvo u timu znači mnogo selektoru Španaca Serđu Skariolu u momentu kada ima poteškoća da pronađe najbolje rešenje na toj poziciji, Rubio je, podsetimo, van sporta, van košarke zbog depresije, Ljulj može biti tek "bekap" opcija pa je potrebno stalno rešenje za najosetljiviju, mnogi kažu i najvažniju poziciju.

Braun je na pomenutom Evrobasketu bio jedan od ključnih igrača na putu Španije do trona.

To mu je bilo i prvo takmičenje u dresu "Furije".

Španija, tačnije Valensija, će od 2. do 7. jula biti domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre na kojem će, u istoj grupi, biti Liban i Angola, kao i Finska, Poljska i Bahami u grupi B.

Samo će pobednik obezbediti plasman u Pariz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.