Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 16:04

Španci i Nemci se namučili, ali ostali u igri - poslednje kolo sve odlučuje (VIDEO)

I dalje se ne zna ko će u četvrtfinale fudbalskog turnira na Olimpijskim igrama

Kompletirano je drugo kolo grupne faze fudbalskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju, a i dalje nijedna ekipa nije obezbedila mesto u četvrtfinalu.

Nazire se ko ispada, ali kojih će osam selekcija nastaviti takmičenje teško je predvideti.

Vrlo je moguće da favoriti poput Argentine ili Španije bude eliminisan u međusobnom duelu, a to bi moglo da se dogodi i Brazilu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Francuskoj ili Nemačkoj. Teoretski, svi oni bi mogli da ostanu bez prolaza, što bi bilo prvorazredno iznenađenje.

U drugoj turi današnjih mečeva Španija se namučila sa Australijom, ali je upisala pobedu 1:0. Gol odluke dao je kapiten Mikel Ojarzabal u 81. minutu. Nekarakteristično za njega - glavom, na centaršut Marka Asensija.

Da dođe do pobede dobro se namučila i Nemačka, koja je savladala Saudijsku Arabiju 3:2. U trenucima kada je stigla do trećeg gola bila je sa igračem manje zbog isključenja Amosa Pajpera. Ipak, u 75. minutu Feliks Uduokaj je, kao na treningu, ostao potpuno sam nakon centaršuta iz kornera. Poklon je umeo da iskoristi.

Japan je savladao Meksiko 2:1 i probio se na prvo mesto Grupe A, ali se u poslednjem kolu sastaje sa Francuskom i u slučaju poraza, a pobede Meksika nad otpisanom Južnom Afrikom, domaćini bi mogli da izvise za prolaz.

Najviše neizvesnosti je, ipak, u Grupi B, pošto je Južna Koreja napunila mrežu Rumunije - 4:0, pa sada sve četiri selekcije (tu su još Honduras i Novi Zeland) imaju po tri boda. U poslednjem kolu sastaju se Južna Koreja - Honduras i Novi Zeland - Rumunija.

OLIMPIJSKE IGRE - 2. KOLO

Nedelja

Grupa A

Francuska - Južna Afrika 4:3 (0:0)

Japan - Meksiko 2:1 (2:0)

Grupa B

Novi Zeland - Hondurasa 2:3 (1:1)

Rumunija - Južna Koreja 0:4 (0:1)

Grupa C

Egipat - Argentina 0:1 (0:0)

Australija - Španija 0:1 (0:0)

Grupa D

Brazil - Obala Slonovače 0:0

Saudijska Arabija - Nemačka 2:3 (1:2)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.