Smrt Dobreva uzdrmala Bugarsku

Izvor: RTS, 22.Mar.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrt Dobreva uzdrmala Bugarsku

Bugarska i svetska sportska javnost sa nevericom su primili vest o smrti slavnog bugarskog dizača tegova Milena Dobreva koji je u kategoriji do 94 kilograma na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine osvojio zlatnu medalju.

Kako prenosi agencija Novinite, leš Milena Dobreva pronađen je u subotu oko 13.30 u njegovom domu u Plovdivu, a prema prvim informacijama uzrok smrti je srčani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << udar.
Njegov prijatelj Atanas Markov rekao je kako je imao problema sa srcem, ali i da je nedavno prestao sa terapijom.
On je dodao je da su njih dvojica planirali da uskoro otvore sportsku akademiju za decu.
'Ne mogu da prestanem da plačem. Bio je najbolja osoba koju sam poznavao!", kratko je za Bi-Bi-Si izjavio nekadašnji trener Dobreva Plamen Asparuhov.
Dobrev je rođen 22. februara 1980. godine u Plovdivu i poslednji je Bugarin koji je za svoju domovinu na Olimpijskim igrama osvojio neku medalju u dizanju tegova.
Karijeru je prekinuo zbog problema sa istegnućem mišića neposredno pred početak Olimpijskih igara u Pekingu 2008.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.