Šaševski: Volim Teodosića

Izvor: MVP.rs, 13.Avg.2016, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaševski: Volim Teodosića

Selektor Sjedinjenih Američkih Država je imao samo reči hvale za srpski tim.

Utakmica između Srbije i prvog favorita za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama, Amerike, nije uzburkala samo srpske medije. Ona je dobila veliku pažnju i u Americi. Ne bez razloga. Tome u prilog idu i reči jednog od najboljih trenera svih vremena, Majka Šaševskog, trenutno selektora Drim tima.

"Prvo što želim je da čestitam Sašinom timu. Vodio je utakmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << na veličanstven način, a njegov tim je igrao neverovatnu košarku. U pripremi utakmice sam skrenuo pažnju svojim igračima na Teodosića. Volim ga. Mi smo prijatelji. On je spektakularan igrač. A, tek dvojica centara, posebno Jokić", nije krio reči hvale za srpski tim Šaševski.

"Da li mi možemo da igramo bolje? Nadam se i verujem da možemo. Mislim da smo igrali dobro, ali su i oni bili na visokom nivou. Tražili su rešenja tokom 20 sekundi i pronalazili otvorene šuteve. U tom delu bismo mogli da budemo bolji, ali moramo da budemo zadovoljni jer smo dobili meč protiv ekipe koja je odigrala izvanredno. Idemo dalje. Iz svake utakmice naučimo nešto novo", dodao je selektor Amerikanaca.

Pored kapitena Srbije, za oko Šaševskom je zapao i Nikola Jokić.

"Igrao je večeras na pozicijama "četiri" i "pet". Bio je zaista dobar. Ubaco je dve trojke u trenucima kada smo mogli da prelomimo i to je preokrenulo tok utakmice. A, kada se spuštao u reket takođe je imao dobra rešenja. Kod njega me najviše iznenadila smirenost. Koliko ima, 22 godine? Igrao je kao da je mnogo iskusniji. Ovakvi mečevi mogu da ga učine boljim. Na njima se stiču neprocenjiva iskustva", rekao je Šaševski.

Na kraju, na pitanje novinara da li je njegov tim poslednja dva meča dobio zahvaljujući talentu igrača protiv timova koji su igrali bolju timsku košarku Šaševski je ogovorio:

"I mi igramo dobro kao tim. Mislim da se ne poklanja dovoljno pažnje talentu drugih reprezentacija. Australija je veoma talentovana, Srbija takođe. Njihova prednost je to što su duže na okupu. I mi igramo timski, ali nismo tako dobro uigrani. Ovakve utakmice mogu mnogo da nam pomognu upravo na tom polju", zaključio je selektor SAD-a.

(foto: FIBA)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.