Samo pobeda se pamti  košarkašice u četvrtfinalu!

Izvor: B92, 01.Avg.2021, 13:15

Samo pobeda se pamti " košarkašice u četvrtfinalu!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Južnu Koreju 65:61 u poslednjem meču grupne faze i plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Srbija u četvrtfinale ide kao drugoplasirani tim iz grupe A, gde je završila iza maksimalne Španije. Dalje ide i Kanada, dok je Južna Koreja ispala.

Košarkašice će posle žreba saznati ko će im biti rival u borbi za polufinale. Žreb je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ponedeljak od 06:00 po našem vremenu. Sada je samo jasno da Srbija ne može da igra sa Španijom.

Do pobede su Srbiju predvodile Crvendakić sa 15, Krajišnik sa 14, Anderson sa 12 i Bruks sa 11 poena.

Kod Južne Koreje istakle su se Đihjun Park sa 17 i Danbi Kim sa 15 poena.

Dobro je krenulo, pošto su naše košarkašice povele 5:0, a zatim je bilo 9:1 i Koreja nije uspela da postigne koš iz igre četiri minuta.

Šutirale su 0/10 i u petom minutu su konačno nešto pogodile, a onda ih je i krenuo šut.

Vezale su dve trojke, a najveći problem za našu selekciju bio je defanzivni skok, pošto su Korejke imale 10 ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu. Srećom, dosta su promašivale.

Posle prve četvrtine bilo je +7, što je prednost koja se održavala, a Srbija je stigla u jednom trenutku i do dvocifrene prednosti.

Ipak, gađale su jedva preko 30% iz igre, dok je Koreja gađala 17% i pored velikog broja ofanzivnih skokova nije uspela da sve to pretvori u poene.

Na kraju prvog poluvremena Srbija je imala +8.

Treća četvrtina bila je veoma loša. Naše košarkašice su mnogo grešile i mnogo mašile, dok je Koreja malo po malo smanjivala prednost.

Išao ih je šut, ponovo su bile dominantne na skoku u napadu i od +8 za Srbiju, Koreja serijom 8:0 dolazi do izjednačenja na tri i po minuta do kraja treće četvrtine.

Srbija je zaigrala mnogo bolje u završnici treće četvrtine, više se igralo pod košem Korejki i dolazilo se do lakih poena.

Pred poslednjih 10 minuta bilo je +6 za Srbiju.

Iako je naša selekcija imala +7 u dva navrata na startu četvrte četvrtine, na pet minuta do kraja se Južna Koreja vraća na samo poen zaostatka.

Na četiri i po minuta do kraja, Koreja dolazi do prve prednosti na utakmici. Trojkom Kang, Koreja je povela 58:56.

Koreja novom trojkom dolazi do +3, a onda pogađa Krajišnik za dva i Bruks pogađa dva bacanja na dva minuta do kraja za novo vođstvo Srbije 62:61.

Na 1:13 do kraja, Bruks pogađa uz faul i realizuje dodatno bacanje za 65:61.

Poena do kraja meča nije bilo i Srbija je slavila.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(UŽIVO) LAVICE OVERAVAJU PLASMAN U ČETVRTFINALE: Srbija - Južna Koreja (14.00)

Izvor: Kurir, 01.Avg.2021

Košarkašice Srbije igraju protiv Južne Koreje meč trećeg kola A grupe na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.