Izvor: RTS, 31.Jan.2021, 12:00

Sa 17 godina ima preko 500 medalja, možda sledeća bude olimpijska

Učešće na Olimpijskim igrama san je svakog sportiste, a na korak do ostvarenja tog cilja je i juniorska reprezentativka Srbije u karateu Brankica Negovanović. Brankica se trenutno nalazi i na vrhu rang-liste Svetske karate federacije.
Najbolja mlada karatistkinja Srbije u dosadašnjoj karijeri je osvojila više od 500 medalja.

"Najdraža medalja mi je sa Evropskog prvenstva u Budimpešti, gde sam postala viceprvakinja Evrope. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ona nekako ima najveći značaj od svih mojih medalja", počela je Negovanovićeva razgovor u Jutarnjem programu RTS-a.
Ima velike ambicije i za seniorsku konkurenciju, a trenutni plasman joj omogućava dobru početnu poziciju kada krene da se takmiči sa najboljima.
"Kada napunim 18 godina krajem februara, mogu da počnem da se takmičim u seniorskoj konkurenciji. Pošto sam trenutno prva na rang-listi juniora, bodovi mi se prenose u seniorsku kategoriju, tako da ću moći da učestvujem na premijer ligama i serijama a, da se takmičim sa dosta starijim devojkama i skupljam normu za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu. To mi je cilj za koji najviše treniram."
Iako je vrhunski sportista, ne zanemaruje ostale obaveze jedne srednjoškolke.
"Navikla sam od 2010. kada sam počela da treniram. Škola, trening... sve to stignem da uskladim. Moj otac drži karate klub 'Šampion' iz Banje Koviljače, tako da stignem i drugu decu da treniram", zaključila je Brankica Negovanović u razgovoru za RTS.
Mlada Brankica je kao mala prihvatala samo zlatne medalje i na druge nije htela ni da pomišlja, možda nas za koju godinu obraduje i najsjajnijim olimpijskim odličjem.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.