SRBIJA SAZNALA PROTIVNIKA U POLUFINALU: Drama u Pioniru, Portoriko i Italija odigrali strašnu utakmicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2021, 18:46

SRBIJA SAZNALA PROTIVNIKA U POLUFINALU: Drama u Pioniru, Portoriko i Italija odigrali strašnu utakmicu

Samo pobednik turnira ide na Olimpijske Igre.

Košarkaška reprezentacija Srbije u polufinalu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre igraće protiv selekcije Portorika.

Portorikanci su u jedinoj utakmici B grupe izgubili od selekcije Italije 83:90 (24:18, 20:19, 14:27, 25:26) - koja će u drugom polufinalu igrati sa boljim iz duela selekcija Filipina i Dominikanske Republike.

Veoma čudan meč odigran je u dvorani "Alekdsandar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nikolić". Portorikanci su mnogo bolje počeli, dominirali tokom prvog poluvremena, a sredinom druge četvrtine imali i 17 poena prednosti (42:25). Azuri su zaigrali agresivnije u finišu prvog dela igre i smanjili zaostatak na 44:37.

 U drugom poluvremenu došlo je do velikog preokreta. Italijani su odigrali sjajno treću deonicu koju su rešili u svoju korist sa 27:14 i prešli u vođstvo 64:58, a veoma brzo stekli i dvocifrenu prednost 73:63. Portoriko je uzvratio serijom 9:0 i vratio rezultatsku neizvenost. Ipak, u samom finišu bolje su se snašli izabranici selektora Romea Saketija i slavili sa 90:83

27-14 Italia il parziale del terzo quarto. Dopo un primo tempo opaco, ora brilla forte l'Azzurro! 10 minuti ancora alla fine del match!#NothingButAzzurri#FIBAOQT #Italbasket pic.twitter.com/13sz3wX3YC

— Italbasket (@Italbasket) July 1, 2021

Najefikasniji u redovima selekcije Italije bili su Simone Fonkteki sa 21Vi poena i Ahile Polonora koji se zaustavio na 18 poena., dok su se kod Portorikanac istakli Đan Klavel sa 23 poena i Geri Braun sa 16 poena i čak 16 asistencija.

U petak je slobodan dan na kvalifikacionom turniru u Beogradu, dok se u subotu sastaju Italija - Dominikaska Republika ili Filipini, odnosno Srbija - Portoriko.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Eleni Petrulaki, supruga Ilije Ivića.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.