SP - Besprekorna Danska prvi put na krovu sveta!

Izvor: Sportske.net, 27.Jan.2019, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP - Besprekorna Danska prvi put na krovu sveta!

Muška rukometna reprezentacija Danske konačno je stigla do titule na šampionatu sveta, pošto je u današnjem finalu 26. izdanja IHF Svetskog prvenstva savladala selekciju Norveške.

Znalo se nakon polufinalnih mečeva da će planeta dobiti nove rukometne vladare, a reprezentativci Danske pokazali su da im u datom momentu nema ravnih.

Aktuelni olimpijski šampion savladao je Norvešku u finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Svetskog prvenstva sa 31:22 (18:11) i tako stigao do prve titule prvaka sveta.

Danci su bili besprekorni od početka do kraja turnira i sa deset pobeda na isto toliko mečeva protutnjali do šampionske titule koja im je izmicala dva puta od početka veka.

U današnjem finalu na terenu je postojao samo jedan tim. Norvežani su do poluvremena bili "pregaženi", a Danska je u nastavku samo stavila tačku na fantastičan turnir koji je organizovala zajedno sa Nemačkom.

Danci su osvajanjem Svetskog prvenstva obezbedili direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju gde će braniti titulu iz Rio de Žaneira.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

SAN MI JE DA BUDEM PRVAK BALKANA! Veljko Ražnatović još ne zna za poraz, ali APETITI RASTU

Izvor: Press, 28.Jan.2019, 15:40

Bugarin, Italijan i Gruzin su poljubili patos, Hrvat i Francuz su izdržali na nogama do kraja meča, ali za svu petoricu zajedničko je da su na kraju gledali kako sudija u ringu visoko diže ruku pobedniku Veljku Ražnatoviću (22). Perspektivni bokser, dakle, ima skor pet mečeva i isto toliko...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.