SKANDAL: MOK suspendovao Višackog

Izvor: Kurir, 08.Dec.2012, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL: MOK suspendovao Višackog

Višacki se suočava sa zabranom rada u organizacijama povezanim sa Međunarodnim olimpijskim komitetom

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki, suspendovan je od strane MOK-a zbog preprodaje karata za OI u Londonu na crnom tržištu.

Višacki se suočava sa zabranom rada u organizacijama povezanim sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, a takođe ga očekuje i kazna vladajućeg tela srpskog olimpizma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Članak povodom neregularnosti u prodaji ulaznica za Olimpijske igre u Londonu objavljen je nekoliko nedelja pre početka Igara, a MOK je, posle istrage, naredio nacionalnim komitetima da kazne učesnike u skandalu i odlučio da im zabrani dalje učešće u međonarodnim olimpijskim telima.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) ranije upozorio je nacionalne komitete Srbije, Grčke, Litvanije i Malte da moraju da sprovedu do kraja istrage i kazne odgovorne za preprodaju karata za OI u Londonu na crnom tržištu.

MOK je naveo da je predsednik OK Grčke Spiros Kapralos učešćem u ovoj aferi prekršio kodeks ponašanja i naneo veliku štetu olimpijskom pokretu. Pored njega, u aferu su umešani predsednik još jednog nacionalnog komiteta, tri generalna sekretara i jedan šef marketinga, ali nije naveo imena već samo zemlje iz kojih dolaze.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.