Rusi se žalili na suspenziju, sledi odluka suda u Lozani

Izvor: RTS, 28.Dec.2019, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi se žalili na suspenziju, sledi odluka suda u Lozani

Ruska antidoping agencija (RUSADA) poslala je pismo Svetskoj antidoping agenciji (WADA) povodom suspenzije ruskih sportista. Rusija je nedavno zvanično suspendovana na četiri godine zbog sistematskog dopinga.
Zabrana koju je Rusija dobila podrazumeva da njena zastava i himna neće biti dozvoljene na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i na Svetskom prvenstvu u fudbalu, koje će biti održano iste godine u Kataru.

U pismu koje je sastavio direktor RUSADA Juri Ganus se navodi da Ruska antidoping agencija "u celini osporava tvrdnju o nepoštovanju".
Svetska antidoping agencija je donela jednoglasnu odluku da zabrani Rusiji učešće na najvećim sportskim dogadjajima, pošto je njena antidoping agencija optužena za manipulisanje laboratorijskim podacima, koji su predati istražiteljima u januaru ove godine.
"WADA ostaje ubeđena da je donela pravu odluku devetog decembra. Predložene posledice su teške za ruske vlasti, ali nedvosmisleno štite integritet čistog sporta širom sveta. Branićemo ovu odluku na sve načine na Sudu u Lozani", istakao je predsednik ove organizacije Kreg Ridi.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.