Različite želje srpskih atletičara na OI

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2016, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Različite želje srpskih atletičara na OI

Selektor atletske reprezentacije Slobodan Popović rekao je danas da mu je veliko zadovoljstvo brojem srpskih takmičara u tom sportu na Olimpijskim igrama i da su očekivanja različita.

"Veliko mi je zadovoljstvo što će atletika biti pojedinačni sport sa najviše srpskih predstavnika. Različit je dijapazon želja sa kojima dolaze naši atletičari. Ima onih kojima sam nastup na Igrama predstavlja kulminaciju karijere, do onih koji će se boriti za medalju", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Popović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbiju će na Olimpijskim igrama predstavljati 12 atletičara. Trebalo je da ih bude 13, koliko ih je ispunilo normu, ali maratonka Ana Subotić zbog zdravstvenih problema neće nastupiti u Rio De Žaneiru.

Popović je naveo da mu je drago što atletika posle niza godina ponovo dobija veliku pažnju i interesovanju javnosti.

"Drago mi je što atletika posle niza godina ponovo pobuđuje ovakvu pažnju i interesovanje javnosti. Imamo kandidate za visoke plasmane i kandidata za medalju. Nadam se da ćemo našu naciju obradovati sa nekom od medalja", kazao je Popović.

On je rekao da je veliki pomak u tom sportu napravljen na Svetskom prvenstvu u Moskvi 2013. godine, kada su medalje osvojili Ivana Španović i Emir Bekrić.

"Od tada je veliki pomak napravljen u infrastrukturi. Nije izgrađena samo Atletska dvorana, sa kojom smo dobili krov nad glavom. Te medalje, kao i kasnije medalje Asmira Kolašinca i Amele Terzić podstakle su mlađe generacije i proširili bazu koju su naši treneri znali da iskoriste", rekao je Popović.

Srbiju će od atletičara u Riju predstavljati Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Mihail Dudaš, Milan Ristić, Tamara Salaški, Olivera Jevtić, Anđelko Rističević, Vladimir Savanović, Nenad Filipović, Predrag Filipović, Amela Terzić i Dragana Tomašević.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Različite želje atletičara u Riju

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 09:10

Selektor atletičara Slobodan Popović rekao je da mu je veliko zadovoljstvo zbog broja srpskih takmičara u tom sportu u Riju i da su očekivanja različita...Srbiju će na Olimpijskim igrama predstavljati 12 atletičara. Trebalo je da ih bude 13, koliko ih je ispunilo normu, ali maratonka Ana Subotić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.