Rakočević: Šetnja do Rija, a videćemo kojim putem

Izvor: Mondo, 27.Nov.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakočević: Šetnja do Rija, a videćemo kojim putem

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević izjavio je da su "orlovi" najkvalitetnija ekipa kvalifikacija za Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru, ali ne veruje da će Beograd biti domaćin kvalifikacionog turnira.

Foto: MN Press

  Nekadašnji kapiten Srbije stigao je u Banjaluku u posetu Košarkaškom savezu Republike Srpske i tom prilikom je banjalučkim medijima istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da su "male šanse da Srbija dobije organizaciju jednog od tri kvalifikaciona turnira", koji će biti odigrani u junu naredne godine.

Iako će samo pobednici turnira izvaditi olimpijsku vizu, Rakočević je veliki optimista kad je reč o prvom samostalnom plasmanu Srbije na Olimpijadu.

"Iskreno, šanse da dobijemo domaćinstvo nisu prevelike jer su naši protivnici ekonomski mnogo superiorniji. Učinićemo sve da se prikupi što više novca preko Vlade Srbije, ali jednostavno ne možemo da se borimo protiv Turske ili Italije, iako ćemo pokušati da dobijemo mesto. S druge strane, šanse da se plasiramo u Brazil su jako velike. Imamo ekipu koja je bila dominantna na celom Eurobasketu i zbog jedne lošije utakmice smo izgubili medalju. Daleko smo najjači tim koji će konkurisati za prolaz dalje", izjavio je Rakočević, a prenosi štampa u Banjaluci.

Opširnije na Mondo.ba

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.