Preminuo čuveni finski ski-skakač Mati Nikenen

Izvor: RTS, 04.Feb.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo čuveni finski ski-skakač Mati Nikenen

Legendarni finski ski-skakač Mati Nikenen preminuo je u 56. godini života, prenose lokalni mediji.
Četvorostruki olimpijski i petostruki svetski šampion, jedan od najvećih i najboljih u tom sportu svih vremena, preminuo je u noći između nedelje i ponedeljka.

Ostaće zabeleženo da je na Zimskim olimpijskim igrama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Sarajevu 1984. i Kalgariju 1988. godine osvojio pet zlatnih i jednu srebrnu medalju, a kasnije i turneju "Četiri skakaonice".
Ukupno je imao 46 pobeda, a čak 76 puta našao se na podijumu.
Posle trofejne karijere, imao je mnogo problema sa alkoholom i kršenjem zakona, zbog čega je jedno vreme proveo i u zatvoru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro skijaški skakač Matti Nykanen

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Feb.2019

Legenda skijaških skokova Finac Matti Nykanen (Mati Nikenen) umro je u 56. godini, javili su finski mediji. Finski Nedjeljnik prvi je javio da je Nykanen u nedjelju umro. Nykanen se nakon karijere suočio sa mnogim izazovima, a priče o njegovim problemima često su objavljivane u novinama. Finac...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

OTIŠAO JE NAJVEĆI I NAJLUĐI SKI SKAKAČ SVIH VREMENA: Taštine reči o preminulom Letećem Fincu sve govore! Ovakav je bio Mati Nikenen

Izvor: Kurir, 04.Feb.2019

Jedan od najboljih ski skakača svih vremena Mati Nikenen preminuo je u 56. godini života.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.