Poznat novi termin olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu

Izvor: RTS, 14.Maj.2020, 18:43

Poznat novi termin olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu

Nakon konsultacija i dogovora sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, Fiba je za novi termin održavanja olimpijskih kvalifikacionih turnira odredila period od 29. juna do 4. jula 2021. godine, a jedan od četiri turnira održaće se u Beogradu.
Kako poručuju iz Svetske košarkaške federacije, vođene su konsultacije sa MOK-om u vezi sa ova četiri turnira, i tom prilikom je obzir uzeto radno opterećenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igrača, pripreme reprezentacija i kalendari nacionalnih liga.

Navodi se da je MOK odobrio nove datume zbog ovih faktora i vanrednih okolnosti koje su se desile sa zakazivanjem Olimpijskih igara u Tokiju za 2021. godinu, usled pandemije koronavirusa.
Predsednik Fibe Hamane Nijang i generalni sekretar Andreas Zagklis su zbog svega uputili zahvalnost predsedniku MOK-a Tomasu Bahu, kao i Izvršnom odboru te organizacije.
Četiri kvalifikaciona olimpijska turnira igraju u Kanadi, Hrvatskoj, Litvaniji i Srbiji, a ukupno će se 24 muške reprezentacije boriti za preostala četiri mesta.
Srbija je u grupi sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom, dok su u drugoj beogradskoj grupi Italija, Senegal i Portoriko.
Pobednici četiri turnira kvalifikovaće se za Olimpijske igre u Tokiju, koje će se održati od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poznati termini kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre

Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2020

Igraće se od 29. juna do 4. jula 2021. godine..Trebalo je ovog leta da se održe i kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre i same Igre, međutim sve je zbog virusa korona pomereno za sledeću 2021. godinu. Sada su poznati termini kada će se odigrati ovi košarkaški turniri - od 29. juna do 4. jula,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.