Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2021, 17:18

Poruka Marine Maljković: Sad da se skupimo i izginemo do kraja za Srbiju - ili jesi ili nisi

"Neka nam ovo bude najgora utakmica na Olimpijskim igrama", kaže kapiten Jelena Bruks

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Košarkašice Srbije su u četvrtfinalu Olimpijskih igara. To je ono što je najbitnije posle tri odigrane utakmice u grupnoj fazi. Nisu naše devojke bile na nivou koji ih je pre mesec dana doveo do titule evropskog šampiona, ali su ostvarile dve pobede >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i plasirale se medju osam najboljih.

6.40: (7,50) Francuska (Ž) (23,0) SAD (Ž) (1,10)

Svesne su da ih igra iz prva tri okršaja, posebno ovog današnjeg protiv Južne Koreje, neće odvesti daleko, ali znaju da mogu da budu mnogo bolje. Sutra će na žrebu čekati protivnika u četvrtfinalu i pripremati se za duel u kome neće biti dozvoljeno kockanje.

“Rezultat je najbitniji, izvukli smo pobedu na kraju, mučili smo se mnogo, više nego što smo planirali”, prokomentarisala je kapiten Jelena Bruks posle dramatične utakmice sa Južnom Korejom. “Ušli smo u njihovo ludilo, njihov brz tempo, koji mi posle celog leta ovakvog kakvog smo imali, nismo mogli da ispratimo i izdržimo. Jurili smo se sa njima do kraja. Kad smo u finišu odradile ono što je traženo od nas, onda smo pobedile. Neka nam ovo bude najgora utakmica na Olimpijskim igrama, moramo da izvučemo poruke i da odmorimo glave do četvrtfinala”.

Južna Koreja je u poslednjoj četvrtini u jednom trenutku preuzela vodjstvo i upalila alarm kod naših košarkašica.

“Nije nam tada Marina rekla ništa. Mi smo jedne drugima rekle da idemo kući ako se ovako nastavi. Mi da smo izgubile danas, sutra bismo se spakovale i vratile kući. Možda je to dodatna energija koja je data našoj ekipi, jer ne želimo da vratimo ni sada, ni posle četvrtfinala, želimo da idemo do kraja, koliko god je to u našoj mogućnosti. Jasno se vidi da sve ekipe žele da budu u borbi za medalju, nismo mi jedine. To što smo mi šampionke Evrope, ovde ne znači ništa. Moramo da se fokusiramo na nas, na našu igru i pripremu. Sutra uveče ćemo znati na koga idemo”.

Posle poraza od Španije, selektorka Marina Majković je upozoravala na karakter azijskih timova, koji je danas došao do izražaja.

“Neverovatno koliko je jak ovaj turnir. Ne postoji ekipa koju znaš da možeš unapred da dobiješ”, naglasila je Maljkovićeva posle meča. “Ogromna je razlika u kvalitetu timova u odnosu na Rio, tako da s razlogom imamo ovako teške utakmice, bez ikakvog čuđenja. Mnogo smo loše odigrali, mnogo loše. Potpuno bez prisustva fokusa i glave. Ovo je već treća utakmica zaredom da tu imamo najviše problema”.

Marina je imala samo jednu poruku za kraj obraćanja.

“Sada treba da se skupimo i da izginemo do kraja za našu zemlju. Bez ikakvih fraza - ili jesi ili nisi”, zaključila je Maljkovićeva.

Srbija sada čeka rasplete u grupama B i C pre nego što dobije protivnika u četvrtfinalu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.