Počele Olimpijske igre mladih u Buenos Ajresu

Izvor: Radio 021, 07.Okt.2018, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počele Olimpijske igre mladih u Buenos Ajresu

Olimpijske igre mladih svečano su otvorene u Buenos Ajresu, prvi put na ulicama grada, a ne na stadionu.

Zastavu Srbije na otvaranju trećih Igara mladih nosila je plivačica Anja Crevar.

"Ovo je velika čast. Bila sam jako uzbuđena. Potrudiću se i nadam se da ću uspeti da opravdam ukazano poverenje", rekla je Crevar.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah zahvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je svim Argentincima i govorio o značaju ovog olimpijskog iskustva za sve mlade sportiste.

"Ovo olimpijsko iskustvo ostaće s vama za ceo život. Mi smo svi različiti i dolazimo sa različitih krajeva sveta, ali svi smo ujedinjeni u olimpijskim vrednostima izvrnosti, prijateljstvu i poštovanju", naveo je on.

Danas je prvi takmičarski dan, a od sportista Srbije prvi će na borilišta strelac Aleksa Mitrović, plivači Boris Lačanski, Mila Medić i Anja Crevar, kao i teniser Marko Miladinović i stonoteniserka Sabina Šurjan.

Autor: B92, Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.