Izvor: Luftika.rs, 20.Nov.2021, 13:45

Pismo srpske olimpijke koje će uzburkati duhove: Posle 25 godina ispaštam po ko zna koji put

Srpska skijašica Nevena Ignjatović odlučila je da se obrati javnosti otvorenim pismom.
Ona se na taj potez odlučila jer, kako kaže, ponovo sama finansira pripreme, a pomoći od Skijaškog saveza nema uprkos odličnim rezultatima.
Nevena se trenutno u Švajcarskoj priprema za Zimske olimpijske igre (04.02. – 20.02) na kojima će učestvovati po četvrti put.
 




>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<


View this post on Instagram

















 
A post shared by Nevena Ignjatovic (@lulu_bagz)


„Dragi prijatelji,
Da bi sportista uspeo na vrhunski način da predstavlja svoju zemlju na evropskim i svetskim takmičenjima kao i na Olimpijskim igrama, potrebna mu je podrška, podrška adekvatna sportu kojim se bavi.
Ja se takmičim u skijanju, ne skijam u Beogradu, već evo trenutno u Zinalu koji je udaljen 1259 kilometara. Jedna sam od retkih devojaka koja to radi, a da potiče iz velike Srbije.
Uvek sam bila profesionalna, zahvalna i fokusirana isključivo na skijanje. Verovala sam u uspeh.
A verovala sam i da ljudi cene moj trud, rad i želju da podignem zimski sport na visoku lestvicu.
I uspela sam u tome, uspela sam u moru nacija kojima ne možemo, da izvinete, ni da prismrdimo u skijanju. Velikim radom i verom.
Međutim, ovom prilikom ću preći preko sebe i kazaću.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Nevena Ignjatovic (@lulu_bagz)


U situaciji sam da nakon 25 godina treninga, tri učešća na Olimpijskim igrama, rezultata u Top 7 najboljih na svetu, ispaštam po ko zna koji put zbog Skijaškog saveza i kao takva ne dobijem ono što mi na osnovu mojih rezultata pripada, sve to u u olimpijskoj godini koja mi je naravno najbitnija.
Na kraju još imam utisak da sam ja nešto kriva.
Nakon ovoga što čitate, nastaviću da radim, ćutim i verujem. I naravno, pobeđujem. A vi znajte da nije sve kao što vidite ili pak čujete.
Datum: 19.11.2021 – dva meseca pre Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine.
U potpisu Nevena Ignjatović – koja trenutna svoje pripreme finansira sama“, napisala je naša sportistkinja.
Ignjatović je trenutno 19. na rang listi svetskog kupa u disciplini alpska kombinacija, a 14 puta se plasirala u Top 30 najboljih skijašica.
Top 10 razloga zašto je skijanje na Kopaoniku odlična ideja

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Jevremović za B92.net: Ignjatovićevoj je isplaćen svaki dinar

Izvor: B92, 20.Nov.2021

Srpska skijašica Nevena Ignjatović našla se u žiži javnosti kada je objavila da svoje pripreme u Švajcarskoj za Zimske Olimpijske igre u Pekingu finansira sama...Ona je istakla da "po ko zna koji put ispašta zbog Skijaškog saveza"...Povodom toga se oglasio i predsednik Skijaškog saveza Goran...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.