Izvor: Nezavisne Novine, 08.Avg.2016, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peto olimpijsko zlato za Kineskinju

Kineskinja Vu Minsja osvojila je rekordnu petu zlatnu olimpijsku medalju.

On je u Rio de Žaneiru sa svojom partnerkom Ši Tingmao sakupila 345,6 bodova u sinhronim skokovima sa tri metra.

Kineskinje su vodile tokom takmičenja od pet kola i pobijedile su sa velikih 31,77 bodova, na borilištu na kome je padala blaga kiša.

Vu je osvojila četvrto uzastopno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << olimpijsko zlato sa trometarske skakaonice i tako postala prva žena koja je osvojila četiri zlata u istoj disciplini na Olimpijskim igrama. Ranije je pobjeđivala na Igrama 2004, 2008. i 2012, svaki put sa različitim partnerkama.

Minsja u novembru puni 31 godinu, a u istoriju je ušla kao prva osvajačica pet zlatnih olimpijskih medalja, u muškoj i u ženskoj kategoriji, pošto je u Londonu prije četiri godine pobijedila i u pojedinačnoj konkurenciji sa trometarske skakaonice.

"Imamo vrlo visoke standarde. Kada sam počela da se bavim skakanjem u vodu, mislila sam da je to vrlo uzbudljiv sport. Moj karakter me tjera da uvijek želim da pobedim", rekla je Vu nakon takmičenja.

Ona je u Atini osvojila srebro u Atini 2004. i bronzu u Pekingu 2008.

Vu je najstarija skakačica u vodu koja je osvojila zlato na olimpijskim igrama, pošto je pretekla Amerikanku Miki King, koja je imala 28 godina kada je osvojila zlato na Igrama u Minhenu 1972.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.