Pancer divizija „preorala“ Gibraltar! Da su hteli, Nemci bi ostvarili najveću pobedu u istoriji i oborili rekord star 103 godine... (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2015, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pancer divizija „preorala“ Gibraltar! Da su hteli, Nemci bi ostvarili najveću pobedu u istoriji i oborili rekord star 103 godine... (VIDEO)

Samo momenat dobre volje igrača Nemačke sprečio je propast male zemlje sa Iberijskog poluostrva...

Davne 1912. godine Nemačka je na V Olimpijskim igrama, održanim u Stokholmu, ostvarila do sada najubedljiviju pobedu u istoriji četvorostrukog osvajača Mundijala, kada je velika Rusija savladana rezultatom 16:0. Tačno 103 godine kasnije četa Joakima Leva imala je priliku da ispiše neke nove stranice prebogate istorije i maleni Gibraltar „otrese“ rezultatom koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bi možda bio i veći od pomenutih 16:0. Pancer divizija zaustavila se kod rezultata 7:0, a da su hteli, vladari sveta vrlo lako mogli su da postave neke nove standarde... Sa 30 šuteva, 16 u okvir gola, jasno je da je samo momenat dobre volje delio Gibraltar od propasti...

Na kraju, saldo je sledeći - Andre Širle upisao je tri, Maks Kruze dva pogotka, a Mesut Ozil „spakovao“ je tri komada, za nastavak potere za Poljskom i prve pozicije na kraju kvalifikacija za EURO 2016. Ono što treba posebno istaći jeste da se Lev odlučio da promeša karte, odmori glavne igrače, pa su tako na terenu od prvog minuta igrali Vajdenfeler, Rudi, Hektor, Herman, Belarabi... Jedinu mrlju na gotovo savršen meč stavio je Mario Gece, koji je igru napustio već u 36. minutu zbog povrede.

Interesantno, prvo poluvreme završeno je sa samo jednim hicem u mreži domaćina, a seriju je otvorio golgeter Volfzburga u 28. minutu. A kao što su čitaoci portala MOZZART Sport već imali priliku da pročitaju, već. u 10. minutu kapiten Bastijan Švajnštajger mogao je sa bele tačke da dovede Nemačku u vođstvo, ali je njegov pokušao odbranio lokalni vatrogasac...

Do kraja utakmice u listu strelaca upisivali su se Ilkaj Gindogan i Karim Belarabi. 

Nemačka ostaje drugoplasirani tim Grupe D sa 13 osvojenih bodova, jednim manje od Poljske, a dva više od Škotske.



---------------------------------------

GIBRALTAR – NEMAČKA 0:7 (0:1)

/Širle 28, 65, 71 Kruze 47, 81, Gindogan 51, Belarabi 57/

Stadion: Do Algarve, Sao Žoao da Venda

Gledalaca: 7.467

Sudija: Klejton Pizani (Malta)

GIBRALTAR: Perez – Garsija, R. Čipolina, R. Kaskijaro, J. Čipolina – Gosling, Voker, Pajas (od 82. Sargent), K. Kaskijaro (od 78. Bosio), L. Kaskijaro – Pristli (od 61. Kumbes).

NEMAČKA: Vajdenfeler – Rudi, Boateng, Hektor – Švajnštajger – Herman (od 56. Podolski), Ozil, Gindogan (od 67. Kedira), Belarabi – Gece (od 36. Kruze), Širle.

---------------------------------------

GRUPA D - 6. KOLO

Poljska - Gruzija 4:0 (0:0)

/Milik 62, Levandovski 89, 90+1, 90+3/

R. Irska - Škotska 1:1 (1:0)

/Volters 38 - Maloni 47/

Gibraltar - Nemačka 0:7 (0:1)

/Širle 28, 65, 71 Kruze 47, 81, Gindogan 51, Belarabi 57/

Tabela: Poljska 14, Nemačka 13, Škotska 11, R. Irska 9, Gruzija 3, Gibraltar 0.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.