POSLEDNJA NADA NIJE IZGUBLJENA: Vaterpolisti Srbije OVAKO mogu na Olimpijske igre

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023, 16:34

POSLEDNJA NADA NIJE IZGUBLJENA: Vaterpolisti Srbije OVAKO mogu na Olimpijske igre

Još dve šanse.

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Grčke u polufinalu Svetskog prvenstva sa 13:7, te su tako propustili šansu da izbore vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Mesto na Olimpijskim igrama sada će obezbediti finalisti Svetskog prvenstva. Grci su vizu osigurali pobedom nad Delfinima, dok će drugi putnik biti Mađari koji su savladali Špance.

Srbija je prokockala  priliku, ali nije izgubila svaku šansu, jer su popunjena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tri od 12 mesta kada su u pitanju Olimpijske igre.

Naši vaterpolisti će ipak početkom naredne godine biti u mogućnosti da obezbede mesto na najvećoj svetskog sportskoj smotri.

Od 3. do 16. januara 2024. godine igra se Evropsko prvenstvo, kada će samo šampion obezbediti prvo mesto. Ukoliko to bude selekcija koja je već osigurala plasman na OI, mesto će obezbediti prva sledeća najbolja rangirana selekcija.

Ako Delfini tada ne uspeju da dođu do Olimijskih igara, imaće još jednu priliku i to na Svetskom prvenstvu u Dohi od 2. do 18. februara. Dobra vest je da će četiri najbolje selekcije, koje nisu obezbedile vizu do tada, steći pravo nastupa u Parizu.

Podsećamo, Francuskoj je kao domaćinu obezbeđeno mesto na olimpijskom turniru.

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.