PODRŠKA ZA SRPSKE OLIMPIJCE: U Beogradu zasijali olimpijski krugovi! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 11:25

PODRŠKA ZA SRPSKE OLIMPIJCE: U Beogradu zasijali olimpijski krugovi! (FOTO/VIDEO)

U parku Republike Srpske u Beogradu zasijali olimpijski krugovi u znak podške našim olimpijcima

U čast otvaranja Letnjih Olimpijskih igara u Tokiju, na inicijativu Grada Beograda i uz podršku Ambasade Japana, realizovana je svetlosna instalacija Olimpijskih krugova, na prostoru Savskog šetališta kod Starog sajmišta.

Jedan od simbola najvažnijeg sportskog takmičenja, podržavajući  formu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << loga Olimpijskih igara sačinjen je od oko 200 ukopavajućih tačkastih reflektrora, osvetljavajući stabla japanske trešnje.

Minimiziranjem njihovog prisustva u prostoru postignut je viši nivo bezbednosti prolaznika, a svedenošću izbegnuto estetsko narušavanje sagledavanja pejzaža. Na taj način, upotpunjen je ambijent parkovske površine koja slavi kulturu Hanamija, japanske trešnje.

Predmetne radove postavljanja svetlosne instalacije, izvele su ekipe JKP“Javno osvetljenje“Beograd.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i grad Beograd poželeli su sinoć sreću našim sportistima, kada su sinoć povodom otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju u parku Republike Srpske zasijali olimpijski krugovi.

- Sredinom aprila sam sa ambasadorom Japana Takahikom Macumatom i predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem posadio stabla japanske trešnje koja formiraju pet olimpijskih krugova. Povodom početka Olimpijskih igara, ova stabla smo sinoć osvetlili i na taj način poželeli sreću timu koji našu zemlju predstavlja u Tokiju - tekao je  gradonačelnik Radojičić.

A post shared by Prof. dr Zoran Radojičić (@zoranradojicic.rs)

Srbiju će na Olimpijskim igrama u 15 sportova predstavljati 86 sportista, koji su noseći zastave naše zemlje juče prodefilovali nasvečanoj ceremoniji otvaranja održanoj na Olimpijskom stadionu u Tokiju.

- Gledao sam prenos svečanog otvaranja i zaista je bilo lepo na licima naših sportista videti osmehe, optimizam i rešenost da se bore za svoju zemlju i ostvare što bolje rezultate.

A post shared by Prof. dr Zoran Radojičić (@zoranradojicic.rs)

Mi im šaljemo snažnu podršku, pratićemo njihove nastupe na olimpijskim borilištima i navijati za njih. Siguran sam da će ostvariti zavidan uspeh i da će nam se vratiti sa mnogo medalja. Radujemo se njihovom povratku i zajedničkom slavlju – zaključio je prvi čovek prestonice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.