PALI OLIMPIJSKI I EVROPSKI ŠAMPION: Srpski rvač u finalu EP, borba za zlato u utorak

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 22:19

PALI OLIMPIJSKI I EVROPSKI ŠAMPION: Srpski rvač u finalu EP, borba za zlato u utorak

Veliki uspeh Aleksandra Komarova.

Rvač reprezentacije Srbije Aleksandar Komarov plasirao se u finale Evropskog prvenstva u kategoriji do 87 kilograma, pošto je u polufinalu pobedio Islama Abasova iz Azerbejdžana.

Na putu do finala Komarov je pobedio Litvanca Martinasa Nemsevičijusa sa 7:0, zatim je bio bolji od Mađara Ištvana Takača, aktuelnog prvaka Evrope. U četvrtfinalu je savladao je i olimpijskog šampiona Žana Belenjuka iz Ukrajine sa 3:1. U borbi za zlato, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja je na programu u utorak, Komarov će u finalu za protivnika imati Turčina Alija Čengiza.

Od ostalih srpskih reprezentativaca na strunjaču su izlazili još Boris Petrušić i Ali Arsalan, ali nisu uspeli da uđu u borbu za medalje. U kategoriji do 130 kilograma Petrušić je u osmini finala izgubio od Davida Ovaspiana iz Jermenije sa 5:0, dok je Arsalan poražen u kvalifikacijama od Norvežanina Huana Sebastijana Aka sa 8:0.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.