Otrežnjujuća istina: Koliko se zaista isplate Olimpijske igre

Izvor: Svet, 30.Sep.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otrežnjujuća istina: Koliko se zaista isplate Olimpijske igre

Nadmetanje za domaćina Olimpijskih igara je nemilosrdna borba. Svi žele tu titulu. Pokušavaju na svaki način da fasciniraju Olimpijski komitet. A biti domaćin je stvar prestiža i kažu da donosi dobit za grad i državu.
Ali da li je zaista tako?
Prema jednom istraživanju – ne baš. Ugostiti Olimpijske igre je skup poduhvat, a procenat koji se vrati nazad je relativno mali.
Ovu tezu su istraživali >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << i dokumentovali fotografi Džon Pik i Gari Hustvit i nazvali je “Projekat Olimpijski grad”.
Cilj projekta je bio dokumentovanje Olimpijskih naselja i građevina nekoliko godina nakon takmičenja. Ono što su otkrili je prilično iznenađujuće. Pogledajte šta su oni to otkrili.











Izvor: Life Content
Foto: Viralnova

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.