Orlovi odleteli u Argentinu

Izvor: MVP.rs, 25.Jul.2016, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlovi odleteli u Argentinu

Izabranici Aleksandra Đorđevića su krenuli na daleki put.

Košarkaška reprezentacija Srbije je u ponedeljak, preko Rima i Buenos Ajresa, otputovala u Kordobu, gde će učestvovati na pripremnom turniru za Olimpijske igre. Protivnici Srbije u Argentini biće Francuska (29. jul, 23č), Argentina (31. jul, 02.00č) i Hrvatska (1. avgust, 23č). Najbolji srpski košarkaši će iz Kordobe otputovati u Rio. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs <<

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", Olimpijski komitet Srbije organizovao je konferenciju za medije i ispraćaj reprezentacije Srbije. Predstavnicima medija obratili su se selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević, kapiten Miloš Teodosić, zamenik kapitena Stefan Marković, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i generlani sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

"Hvala Olimpijskom komitetu Srbije što nas je pripremio za put i boravak u Riju. U našim torbama su uputstva za život, a nadam se da mi imamo uputstva za rezultat. Obećavam da ćemo na Olimpijskim igrama na pravi način predstavljati svoju zemlju. Velika nam je čast i ponos što predstavljamo Srbiju. Naše ambicije su jako velike i ne bežimo od toga. Idemo da se "pobijemo" za medalju", rekao je Đorđević.

"Drago mi je što smo ovde. Mislim da smo spremni, željni i voljni da u Riju odigramo našu najbolju košarku i predstavimo Srbiju u najboljem svetlu. Ono što možemo da obećamo je da ćemo da igramo najbolje što možemo i da ćemo se boriti, a da li će to biti dovoljno za medalju to ćemo videti. Želim sreću svim momcima i stručnom štabu, prvo na turniru u Argentini, a potom i u Riju", istakao je kapiten Teodosić.

Jedan od onih koji rade rudarski posao, a veoma često nisu u centru pažnje, u dresu Orlova je Stefan Marković. On je pred put izrazio optimizam i želju da nadigravanjem sa svima:

"Najzad smo došli do Olimpijskih igara. Idemo tamo spremni da se borimo za jednu od medalja. Išli smo uvek stepenik po stepenik, tako da nam je i sada prvo u glavama turnir u Argentini".

Predsednik Saveza se zahvalio svim reprezentativcima i poručio im da se bore za boje Srbije na najbolji način. Uz to, pomenuo je i izostanak Nemanje Bjelice, koji zbog povrede nije mogao da pomogne nacionalnom timu:

"Veliko hvala svim momcima što su izdvojili leto. Umesto da sa porodicama, devojkama i decom uživaju negde, oni su se žrtvovali i došli ovde povređeni, polu povređeni, da nastupaju za reprezentaciju. Žao nam je što Nemanja Bjelica nije sa nama. On je želeo, ali takav je sport. Svi znate šta se od vas očekuje, da se borite, pa da vidimo šta će biti. Samo predstavljajte Srbiju na najbolji način. Vidimo se u Riju, a posle, nadam se, u Beogradu na Balkonu".

Na kraju, prisutnima se obratio i predstavnik Olimpijskog komiteta Srbije:

"Čast mi je što sedim ovde, između Saše Đorđevića i kapitena reprezentacije. Trudimo se da se, svaki put kada deo ekipe kreće na Olimpijske igre, okupimo, ispratimo ih i poželimo sve najbolje. Oni znaju zašto idu tamo, njihove ambicije su i naše ambicije. Želim im mnogo sreće, sportske i ljudske, na ovim Igrama, jer im je zaista neophodna da bi došli do rezultata do kojih žele da dođu i kojima se svi mi nadamo. Srećan put i sve najbolje", zaključio je Višacki.

SPISAK PUTNIKA U RIO

Plejmejkeri: Miloš Teodosić (29, 195, CSKA), Stefan Marković (28, 199, Unikaha), Stefan Jović (25, 198, Crvena zvezda MTS)

Bekovi: Bogdan Bogdanović (23, 198, Fenerbahče), Nemanja Nedović (25, 191, Unikaha)

Krila: Nikola Kalinić (24, 203, Fenerbahče), Marko Simonović (30, 203, Crvena zvezda MTS)

Krilni centri: Milan Mačvan (26, 206, EA7 Emporio Armani), Stefan Birčević (26, 210, Partizan NIS)

Centri: Nikola Jokić (21, 210, Denver), Miroslav Raduljica (28, 213, EA7 Emporio Armani), Vladimir Štimac (28, 209, Crvena zvezda MTS)

(foto: KSS / Marko Metlaš)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.