Operacija Rio od 15. juna

Izvor: Danas, 07.Feb.2016, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Operacija Rio" od 15. juna

Ono što su tražili od KSS i FIBA košarkaši Srbije dobili su u najidealnijem mogućem obliku - na putu za Rio biće domaćini kvalifikacionog turnira početkom jula i u konkurenciji prvo Angole i Portorika, a zatim Češke, Letonije ili Japana imaće jedinstvenu šansu da sa peharom osvajača obezbede mesto na Olimpijskim igrama, prvi put posle 12 godina. Selektor Aleksandar Đorđević okupiće igrače na koje računa 15. juna, vodeći računa o tome da posle napornih klupskih sezona ne preoptereti >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Miloša Teodosića i saigrače.

                 

  NBA pravila nalažu da nijedan igrač iz najkvalitetnije lige na svetu na pripremama nacionalne selekcije ne može da provede više od 35 dana, računajući i deo namenjen za sticanje forme za Olimpijske igre u Riju. Taj podatak selektor Đorđević sigurno će imati u vidu kada bude uputio pozive Bobanu Marjanoviću, Nikoli Jokiću i Nemanji Bjelici.

Reprezentacija će sve vreme trenirati u Kombank areni, iako su u planu bile i dve prijateljske utakmice van Beograda, od toga se odustalo s obzirom da svi igrači na koje selektor bude računao neće obaviti više od šest zajedničkih treninga. Đorđević će uputiti pozivnice svim igračima sa poslednjeg Evropskog prvenstva, kao i trojici-četvorici koji su se ove sezone istakli nastupima u svojim klubovima.

"Orlovi" će odigrati tri pripremna meča - sa selekcijom Francuske sastaće se u Parizu 21. juna tokom trodnevnog boravka u toj zemlji, uzvratni meč zakazan je 25. juna u Srbiji, a tri dana kasnije ugostiće i Grčku. Srbija će kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre igrati od 4. do 9. jula. U grupi A osim "orlova" će se takmičiti Angola i Portoriko, dok su u grupi B Češka, Letonija i Japan. Samo pobednik turnira steći će pravo nastupa na OI u Rio de Žaneiru, od 5. do 21. avgusta.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.