Olimpijsku vatru pale iz Toyotinog letećeg automobila

Izvor: AutoBlog, 15.Maj.2017, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijsku vatru pale iz Toyotinog letećeg automobila

Kompanija Tojota usredsredila se na futuristički projekat vožnje po nebu, budući da japanski proizvođač vozila namerava da za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine lansira svoj leteći automobil. Tojota izdvaja oko 42,5 miliona jena (375 hiljada dolara) za projekat Kartivator za razvoj naučno-fantastičnog automobila sa tri točka, koji se zasniva na tehnologiji drona, izveštava agencija Frans pres.Vozilo kojim će upravljati čovek, nazvano „Nebeska vožnja”, imaće četiri kompleta propelera, i sa dužinom od 2,9 metara i širinom od 1,3 metra biće najmanji leteći automobil na svetu, predviđa se projektom. Promotivni crtani video klip prikazuje...

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olimpijsku vatru u Tokiju pale iz Toyotinog letećeg automobila

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Maj.2017

Kompanija Toyota usredsrijedila se na futristički projekat vožnje po nebu, budući da japanski proizvođač vozila namjerava da za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine lansira svoj leteći automobil.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.