Olimpijsko srebro najveći uspeh Damirove karijere

Izvor: B92, 24.Jul.2021, 19:19

"Olimpijsko srebro najveći uspeh Damirove karijere"

Trener Goran Mikec rekao je da je njegov brat Damir ostvario najveći uspeh u karijeri, osvajanjem srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Danas je Damir ostvario ubedljivo najveći uspeh u karijeri. Za ovo smo se spremali pet godina. Od 2016. godine i Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru sve je bilo podređeno Tokiju. Kvalifikacije su bile jako teške, tri puta je pauzirao. Na kraju je kao osmi ušao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u finale uz malo sreće, ali mnogo puta do sada sreća mu je nedostajala, a sada mu se vratilo", rekao je trener Goran Mikec, preneo je Streljački savez Srbije.

Damir Mikec je danas osvojio prvu olimpijsku medalju u karijeri u svom četvrtom učešću na Igrama, pošto je osvojio srebro u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.



"U finalu je uspeo da drži određeni nivo, bez velikih padova, za razliku od većine drugih finalista i to mu je donelo medalju. Na kraju, konačan plasman je realan. Iranac je odlično obavio posao i nadmašio Damira, baš kao i na Svetskom kupu u Osijeku. Dokazali su da su trenutno obojica u samom vrhu"
, naveo je Goran Mikec.

Mikecovo srebro je prva medalja za srpski tim u Tokiju, ukupno 13 olimpijska medalja za streljaštvo, a prva posle Londona 2012. godine.

Šef stručnog štaba Dragan Donević zadovoljan je uspehom.

"Nije počelo najbolje, naše devojke nisu zabeležile visok plasman u kvalifikacijama vazdušnom puškom, u kojima su postignuti neočekivano visoki rezultati. Međutim, Damir Mikec je bio sjajan. U kvalifikacijama ga je malo poslužila i sreća, u izjednačenoj borbi došao je do osmog mesta zahvaljujući većem broju centara", naveo je on.



"Finale je obavio u velikom stilu, šampionski. Svaka čast. Svi smo srećni zbog Damirovog uspeha. Atmosfera u timu je i pre Olimpijskih igara bila fenomenalna, a ovo srebro je još popravilo raspoloženje"
, dodao je Donević.

Selektor za pištolj Jelena Arunović kratko je prokomentarisala da je Damir Mikec osvajanjem medalje napravio ogromnu stvar.

Mikec je u karijeri osvojio više od 30 medalja na najvećim međunarodnim takmičenjima, ali samo mu je olimpijsko odličje nedostajalo. Do danas, najveći uspeh na Igrama ostvario je na olimpijskom debiju u Pekingu 2008. godine, kada je zauzeo sedmo mesto malokalibarskim pištoljem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.