Olimpijski grad Soči se predstavio Beogradu u najboljem svetlu

Izvor: Vostok.rs, 29.Jan.2014, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijski grad Soči se predstavio Beogradu u najboljem svetlu

29.01.2014. -

Uoči predstojećih Zimskih olimpijskih igara koje počinju u ruskom Sočiju za svega desetak dana, ili tačnije 7. februara, u Beogradu je otvorena izložba u prostorijama Ruskog doma, na kojoj je u najboljem mogućem svetlu prikazan taj grad, s obzirom da je slikom i rečima predstavljena njegova moderna arhitektura i celi niz novoizgrađenih objekata za potrebe Olimpijade.

Izložbu pod nazivom «Arhitektura Sočija – prestonice Zimskih olimpijskih igara 2014», >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << svečano je otvorio ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin u prisustvu brojnih zvanica iz javnog života i zainteresovanih Beograđana, koji je tom prilikom između ostalog izrazio zadovoljstvo što će i Srbija imati svoje predstavnike na tom najvećem svetskom takmičenju u zimskim sportovima.

Inače, na pomenutoj izložbi su na vrlo detaljan način, uz mnoštvo fotografija, predstavljeni mnogobrojni novi objekti - poput sportskih arena, luksuznih hotela najviše kategorije, konferencijskih sala i stambenih zgrada futurističkog izgleda, koji svi odreda predstavljaju istinske bisere savremene arhitekture.

Kako su već primetili pojedini posmatrači, Rusi očigledno žele da impresioniraju publiku, učesnike i novinare na predstojećim igrama, jer je u Sočiju pored ostalog izgrađeno stotinak novih luksuznih hotela, oko 300 kilometara novih puteva, kao i 150 kilometara skijaških staza, ali ni to nije ni izbliza sve. Na primer, tu su još i i ledena dvorana, kao i dvorana za hokej na ledu, te mnoštvo drugih pratećih objekata, koji se svi mogu videti na izložbi.

Samo kada je reč o srpskoj građevinskoj kompaniji Putevi Užice, koja je počasni gost izložbe u Ruskom domu, ona je u protekle tri godine izgradila desetak kapitalnih objekata u Sočiju i opremila ih proizvodima domaćih proizvođača, a među njima se najviše ističu Međunarodni Ruski olimpijski univerzitet, zatim hoteli najviše kategorije Pulman, Merkur, Svishotel, Roza Hutor, kao i Kongresni centar, Olimpijsko selo, četiri mosta, te još nekoliko stambenih kompleksa, čija ukupna površina iznosi preko milion kvadratnih metara.

Dakle, pomenuta izložba koja je postavljena u organizaciji Udruženja samostalnih stvaralaca Srbije „Sinteza“ i Ruskog doma u Beogradu, uspešno je približila posetiocima savremenu arhitekturu Sočija i njegove spektakularne nove objekte, čime su se opravdale reči organizatora koji su izjavili da realizacijom ove izložbe žele da prikažu rezultate truda ruske države, olimpijskog grada Sočija, te ruskih i srpskih učesnika u oblasti arhitekture i građevinarstva tokom pripreme igara.

A oni koji još nisu posetili izložbu imaju još dovoljno vremena da to učine do 4. februara, kako bi precizno stekli uvid gde će to boraviti turisti i navijači iz celog sveta i na kakvim mestima će se takmičiti i desetak sportista iz Srbije. U svakom slučaju, svi koji dođu u Ruski dom u centru Beograda imaće priliku da se lično uvere, posmatrajući arhitektonska čuda koja su izgrađena u Sočiju, zašto će predstojeće 22. Zimske olimpijske igre po najavama mnogih predstavljati vrhunski sportski događaj kakav do sada još nije viđen.

Ratko Paić,

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ramzan Kadirov: Za mene je velika čast da se olimpijski plamen prenosi po našoj zemlji

Izvor: Vostok.rs, 29.Jan.2014

29.01.2014. -..Uoči 22. Olimpijade u Sočiju šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov u ekskluzivnom intervjuu "Glasu Rusije" govorio je o razvoju sporta u regionu, sportistima svetske klase, olimpijskim nadama republike:..Razvoju sporta u Čečeniji se poklanja velika pažnja. To potvrđuje i tradicija...

Nastavak na Vostok.rs...

Soči najbezbednije sportsko borilište na svetu

Izvor: Beta, 29.Jan.2014

LONDON, 29. januara 2014. (Beta-AP) - Glavni organizator Zimskih olimpijskih igara u Sočiju Dmitrij Černišenko rekao je u sredu da je ruski grad najbezbednije sportsko borilište na svetu..."Olimpijske igre su globalni dogadjaj i državni organi rade sve što je u njihovoj moći da i bezbednost bude...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.