Olimpijske igre u Tokiju: Prve medalje za Srbiju

Izvor: VOA, 24.Jul.2021, 14:35

Olimpijske igre u Tokiju: Prve medalje za Srbiju

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio je srebro prvog dana održavaja takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju u disciplini vazdušni pištolj i tako doneo prvu medalju srpskom olimpijskom timu. Mikec je u finale ušao kao osmoplasirani, ali se na postolje popeo sa pogođenih 237,9 krugova. Zlatnu medalju osvojio je Iranac Džavad Forugi (244,8), a bronzu Kinez Vei Peng, preneo je FoNet. Nešto kasnije, srpska takmičarka u tekvondu Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju u konkurenciji do 49 kilograma. Tijana je savladala Japanku Miju Jamadu, javio je N1. Pod zastavom Srbije, na igrama koje su svečano otvorene u petak, bori se 86 sportista.  
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olimpijske igre - pregled prvog dana: Srebro i bronza za Srbiju, dobar početak naših sportista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2021

Srpski sportisti odlično su započeli nastupe na Olimpijskim igrama u Tokiju. Davor Mikec u streljaštvu i Tijana Bogdanović u tekvondu doneli su Srbiji dve medalje već prvog dana...14.44 - Levajac posle velike borbe izgubio u prvom kolu, ispao i Peto..Srpski stonoteniser Dimitrije Levajac izgubio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.