Olimpijci Srbije spremni za ZOI

Izvor: RTS, 31.Jan.2018, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijci Srbije spremni za ZOI

Na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, od 9. do 25. februara, u alpskom skijanju učestvovaće Nevena Ignjatović, Marko Vukićević i Marko Stevović, a u nordijskom skijanju Damir Rastić.
Olimpijski komitet Srbije odlučio je da Nevena Ignjatović, kojoj su ovo treće Olimpijske igre, bude nosilac zastave Srbije na ceremoniji svečanog otvaranja. Od početka godine već je učestvovala na pet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takmičenja i sa odličnim rezultatima ali i realnim očekivanjima odlazi na Olimpijske Igre

"Neću da kažem da ću da osvojim medalju. Moj fokus je ne na rezultatu, već na tome kako ću do njega da dođem, tako da na skijama moram da ostanem sveža i zdrava i da dobro podnesem vremensku razliku, pa ćemo videti šta će da pokaže štoperica", rekla je Nevena Ignjatović.
Svesni jake konkurencije, takmičari traže svoju šansu u što boljim plasmanima.
"Imamo nekih rezultata kao što je šesto mesto Nevene Ignjatović pre tri dana, koje nam govori da je nešto bolje moguće, pa čak jednog dana i osvajanje medalje. Međutim, treba biti objektivan, naša mala ekipa od četiri člana će jako teško doći do tog cilja", izjavio je predsednik OKS Božidar Maljković.
Istom prilikom, Olimpijski komitet Srbije potpisao je sponzorski ugovor sa kompanijom "Eko Srbija", koja treću godinu uzastopno potvrđuje svoju posvećenost sportskom duhu i kao takva postaje bronzani sponzor olimpijskog tima Srbije u ciklusu Tokio 2020.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud u Lozani "pomilovao" 28 ruskih sportista optuženih za doping!

Izvor: RTS, 01.Feb.2018, 11:18

Sud za sportsku arbitražu u Lozani uvažio je danas žalbe i oslobodio optužbi za sistemski doping 28 ruskih sportista na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine. . CAS je dakle "pomilovao" 28 od 39 ruskih sportista...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.