Odakle ti pare? Jedan običan ručni sat je izazvao velike polemike u Rusiji

Izvor: B92, 04.Avg.2015, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odakle ti pare? Jedan običan ručni sat je izazvao velike polemike u Rusiji

Fotografije portparola Kremlja Dmitrija Peskova s ručnim satom koji je procenjen na više od 500 hiljada evra koji je nosio na venčanju podstakle su polemike u Rusiji.

Kako su mediji propratili venčanje Peskova s Tatjanom Navkom, olimpijskom prvakinjom u umetničkom klizanju u Sočiju nije im promakao jedan detalj koji je naljutio Ruse.

On je nosio impozantni ručni sat za koji opozicionar Aleksej Navaljni tvrdi da je izrađen u samo 30 primeraka. Radi se o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << satu marke Richard Mille RM 52-01.

“Sat mladoženje skuplji je od vašeg stana”, napisao je Navaljni u svom blogu, te zatim objavio nekoliko fotografija Dmitrija Peskova s raznim satovima među kojima su bili Roleks, Omega i još jedan marke Richard Mille zbog čega je optužio visokog zvaničnika Kremlja za “ilegalno bogaćenje”.

Ipak, Peskov je svoje godišnje prihode od 132 hiljade evra uredno prijavio i rekao da je sporni sat poklon od supruge, te da darovi supružnika nemaju nikakve veze s korupcijom.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.