Obračun starih znanaca!

Izvor: MozzartSport.com, 17.Avg.2016, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obračun starih znanaca!

Orlovi se od 03.30 sastaju sa Hrvatskom u najvažnijoj utakmici na turniru u Riju

Jedan jedini meč koji odvaja pobednike od prosečnih. To je četvrtfinale. I to je za Orlove utakmica protiv Hrvatske. U najavi jako težak duel pre svega zbog sportskog aspekta, ali potom i zbog psihološke tenzije koje nose sudari protiv Kockastih. I to sve uz saznanje da će se meč igrati na Olimpijskim igrama. Na najvećoj smotri sporta.

Prvo da osmotrimo reprezentaciju Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Orlovi su u prvih pet utakmica zabeležili dve pobede i tri poraza u grupi A, dok je Hrvatska s tri pobede bila najbolja u grupi B. Sama činjenica da su naši košarkaši ušli u četvrtfinale nije mala stvar, ali bi pobedom došli u borbu  za medalje što bi objektivno bilo izuzetno dobro. Čak bi u polufinalu išli na pobednika duela Australija- Litvanija, timove sa kojima može da se igra.

Trojka za pobedu protiv Hrvata? Događa se često, a kvota je sjajna - 7,00!

Mnogo toga je na talonu, a da bi sve to strpali u džep košarkaši na čelu sa Aleksandrom Đorđevićem moraju da daju više nego do sada u Karioka Areni 1. Treba da budu na maksimalnom nivou, da se vodećoj četvorci priključi još neki nadahnut košarkaš a i da se veće iskustvo od Kockastih na važnim utakmicama maksimalno iskoristi.

To nije nimalo zanemarljiv faktor.

Ako gledamo strelce, najviše doprinosi Raduljica koji daje 17,6 poena po meču, prati ga Bogdanović sa 13,4 i Miloš Teodosić sa 11,4. Zanimljivo, kada su skokovi u pitanju prednjači Jokić sa šest skokova u proseku.

 SRBIJA POSTIŽE KOŠ SA PREKO POLA TERENA - KVOTA 20! (šifra 8570)

Dva  jako važna podatka za sve kladioce - Srbija u proseku daje 85,2 poena, dok Hrvatska ubacuje 80. Srbija ima i mnogo bolji bilans kada su asistencije u pitanju (22,8 - 17,6) što pokazuje da naš sastav igra bolju timsku košarku, dok Kockasti napadaju više individualno.

MOZZART KVOTE ZA OVU UTAKMICU

Od 2006. godine sastali smo se sa zapadnim komšijama sedam puta, a naša reprezentacija je dobila pet mečeva među kojima sve najvažnije. Kockastima su pripali manje bitni dueli - na Mediteranskim igrama i jedna prijateljski susret. Da ne idemo još unazad i pričamo o čuvenom meču 1997. i trojci koju je u poslednjoj sekundi prosuo Aleksandar Đorđević, danas selektor reprezentacije.

Pokazali smo dosta toga na ovom turniru, a možemo i moramo još bolje. To je utakmica koja je najvažnija na svakom turniru. Za to smo se spremali, bićemo mentalno i fizički spremni. Nema razloga da, osim velikog respekta, imamo bilo kakav strah", izjavio je Ðorđević u najavi za ovaj susret.

SRBIJA POSTIŽE 100+ POENA NA MEČU - KVOTA 9! (šifra 8571)

U ekipi Hrvatske najbolji poenter je Bojan Bogdanović koji u proseku daje čak 25 poena što je svakako jako velika cifra. Kada se on zaustavi, sledeći ciljevi su Dario Šarić i Krunoslav Simon koji može da bude jako nezgodan, pogotovo sa trojke kada zategne praćku levom rukom.

SRBIJA POSTIŽE 15+ TROJKI NA MEČU - KVOTA 5! (šifra 8573)

Aca Petrović je napravio dobar sklop, prija igračima kao i oni njemu, a ta ratnička želja videla se i u izjavama pred ovaj okršaj. Ne samo kod igrača i trenera već i kod tamošnjih stručnjaka što pokazuje da je samopouzdanje na visokom nivou.

Prezadovoljan sam. Radujem se Srbiji. Budite sigurni da su oni navijali za Litvance... Pouzdano znam da su hteli da nas izbegnu, jer smo u naletu i puni adrenalina. Na prijateljskom susretu u Argentini, Aleksandar Đorđević nije mogao da računa na Miloša Teodosića, dok sam ja bio lišen usluga Marija Hezonje“, rekao je seletor Kockastih Aca Petrović.

Atmosfera je podgrejana, sve  je spremno. Biće ovo neizvestan meč, a svi oni koji ostanu budni do kasno u noć (jutro) moći će prema prognozama da gledaju dobru košarku.

Pa neka pobedi bolji.

Srbi, ugledajte se na učitelja i sledite duh slavnih prethodnika!

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.