OGLASILI SE RUSI: Nismo saglasni sa odlukom MOK-a

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2022, 19:43

OGLASILI SE RUSI: Nismo saglasni sa odlukom MOK-a

Sankcije za sportiste pred vratima.

Predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Stanislav Pozdnjakov reagovao je na poziv MOK da se zabrani sportistima Rusije i Belorusije da učestvuju u međunarodnim takmičenjima.

- Pažljivo smo pročitali preporuke Izvršnog odbora MOK u vezi sa učešćem ruskih sportista na takmičenjima. Imamo samo jedan komentar, u potpunosti nismo saglasni sa njima. Postoji Olimpijska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povelja i postoji ranije izrečeni stav rukovodstva MOK da su sportisti srce olimpijskog pokreta i da su njihova prava iznad svega, uključujući i bilo kakvu političku tendencioznost - poručio je Pozdnjakov.

On je rekao da je odluka MOK protivna Olimpijskoj povelji.

- Dakle, današnja odluka kolega iz Međunarodnog olimpijskog komiteta, po našem mišljenju, protivreči se regulartornim dokumentima MOK i Olimpijskoj povelji, kao i duhu olimpijskog pokreta koji je treba da ujedinjuje, a ne da deli. Naš prvi korak biće slanje zahteva međunarodnim federacijama za dobijanje zvaničnog odgovora o statusu ruskih sportista i njihovim pravima da učestvuju na takmičenjima. Sa svoje strane, Ruski olimpijski komitet dosledno brani prava i interese ruskih sportista i pruža svu neophodnu pomoć našim nacionalnim federacijama da ospore diskriminatorske odluke nadležnih međunarodnih federacija - zaključio je Pozdnjakov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.