Novi uspesi kragujevačkih biciklista

Izvor: KGsport.info, 04.Jul.2018, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi uspesi kragujevačkih biciklista

Sara Janković trijumfovala u konkurenciji kadetkinja

U organizaciji Biciklističkog kluba Novi Sad, minulog vikenda je na Petrovaradinskoj tvrđavi održana međunarodna biciklistička trka kategorije C2, na kojoj su se nadmetali takmičari iz sedam zemalja. U isto vreme najbolji srpski biciklisti takmičili su se u okviru petog ovogodišnjeg MTB Kupa Srbije.
Ukupno 112 takmičara iz zemlje i regiona nadmetalo se na isprepletanim stazama novosadske tvrđave. Inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << ova trka se nalazi u zvaničnom kaledaru UCI (Svetske biciklističke unije) i donosi trideset bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.
Po tri medalje osvojili su takmičari kragujevačkih klubova Radničkog i Ciklemanije. Sara Janković je ostvarila najveći uspeh trijumfom u konkurenciji kadetkinja za šta je nagrađena vrednim poklonima od strane organizatora trke.
Bronzane medalje osvojili su mlađi poletarac Veljko Savković, kadetkinja Marija Jolović i seniorka Jana Jolović iz Ciklemanije, odnosno Aleksandar Marić (masters) i mlađi senior Dušan Kostović iz Radničkog.
Takmičari Ciklemanije (Foto: Facebook)
U ekipnom bodovanju seniori Radničkog zauzeli su treću, a mastersi drugu poziciju.
 – Raduje forma naših takmičara pred nastavak sezone u MTB. Očekuje nas trka u Crnoj Travi 8. jula, zatim Balkansko prvenstvo 14. jula u Rumuniji, kao i trka državnog prvenstva 22. jula u Beogradu. Kada nam se priključi i deo takmičara kojima smo dali jednonedeljnu pauzu nakon uspeha na drumu, sa pravom se nadamo medaljama na predstojećim takmičenjima. Čestitam i kolegama iz Ciklemanije na uspesima, a posebno seniorki Jani Jolović koja sa veliki uspehom studira farmaciju u našem gradu i uporedo beleži dobre rezultate u elitnoj kategoriji. – rekao je prvi čovek Radničkog Aleksandar Marić.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Japan,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.