Izvor: Luftika.rs, 07.Feb.2022, 17:14

Novaka prognali kao lopova, a Australijanka se takmiči iako je pozitivna na COVID-19

Na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu kao da ne mogu bez skandala. Iz dana u dan se pojavljuju priče gotovo orvelovskog scenarija, pa tako novinari odvlače u toku uključenja uživo, sportistima dozvoljavaju da učestvuju, pa ih onda izbacuju…
Ipak, ne u slučaju jedne Australijanke, koji je potpuno suprotan onome što je Novak Đoković doživeo u njenoj otadžbini.
Tali Gil je već bila spremna >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da napusti Peking jer je dobila opomenu od organizatora, nakon što je dobila pozitivan test na koronavirus.
Ipak, onda se desio neverovatan preokret. Australija je uložila žalbu, pa će ona i njen karling partner Dan Hjuit moći da se takmiče na Zimskim olimpijskim igrama.
Na kraju je Kina popustila i dozvolila Gil da se takmiči iako je pozitivna na koronavirus, a razlog ovakve odluke nije saopšten.
Australijski karling tim će tako u punom sastavu igrati protiv Švajcarske. Posebno je bila zanimljiva reakcija jednog brazilskog portala koji je objavio vest sa naslovom.
„Nakon što su Đokovića tretirali i prognali kao lopova, Australija dobila dozvolu za takmičarku da se nadmeće sa kovidom-19“, preneo je „Mondo„.
Sve ovo je pokazalo da Australija nema jedinstvene aršine kada je u pitanju koronavirus jer su manje od mesec dana ranije proterali Novaka Đokovića za kog je ocenjeno da je rizik po javno zdravlje. Politika je još jednom upetljala prste u vrhunski sport.
Novak se i dalje stalno pojavljuje u štampi Australije, a sada njegov slučaj predstavlja polaznu osnovu za političke sukobe u ovoj zemlji pred izbore.
Após tratar Djokovic como bandido por não apresentar passaporte vacinal, Austrália consegue liberação para atleta competir com COVID-19 https://t.co/K4OvsKJPcX
— Terra Brasil Notícias (@TerraBrasilnot) February 6, 2022

Novak Đoković kod Vučića: Hvala na podršci, za 7-10 dana ću otkriti šta se sve dešavalo u Australiji

Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.