Nišlija osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama za osobe oštećenog sluha

Izvor: JužneVesti.com, 03.Mar.2024, 21:53

Nišlija osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama za osobe oštećenog sluha

Nakon srebrne i bronzane medalje, Dragan Živić iz Niša osvojio je bronzanu medalju na Zimskim Olimpijskim igrama za osobe oštećenog sluha u Turskoj u disciplini brzopotezni šah. Ubrzo nakon osvajanja medalje Živić za Južne vesti priča da je to veliki uspeh za njega jer posle 95 dana lečenja od korona virusa nije onaj stari, a i dolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << mnogo mladih i talentovanih šahista.

Sa medaljom; foto: Dragan Živić, privatna arhiva Nakon borbe sa korona virusom, 27 dana u dva navrata na respiratoru i 95 dana na lečenju u Univerzitskom kliničkom centru Niš, 56-godišnji Nišlija Dragan Živić ponovo ispisuje zlatnim slovima istoriju niškog sporta. Zlatnim slovima je upisao i bronzanu medalju na svojim četvrtim Zimskim Olimpijskim igrama za osobe oštećenog sluha.

Objektivno, nisam očekivao medalju. Moj startni broj je bio 13, a pojavila se mlada generacija juniora iz Kazahstana, Uzbekistana i Poljske, koja će za par godina vladati svetom. Ovo je veliki uspeh za mene, pogotovu što nakon bolesti nisam više onaj stari, a i nije lako u pristojnim godinama boriti se sa mladom generacijom - priča Živić za Južne vesti.

Takmičenje se održava u turskom gradu Erzurum, a Živić je deo četvoročlane reprezentacije koja brani zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u Mančesteru. Pored njega, u ekipi su i Jovan Pavičević iz Lazarevca, Dragan Moldovanović iz Novih Banovaca i Đerđ Tapai iz Zrenjanina.

Imao sam i veliki peh, u prvom kolu sam prevideo mat, u totalno dobijenoj poziciji. Foto-finiš i pobede u zadnja 2 kola su presudila - dodaje.

Ovo mu je četvri nastup na OI - na prvom u Portugaliji 2010. godine je osvojio srebro, a na OI u Opatiji 2014. godine bronzanu medalju.

Dragan Živić je 2021. godine dobio od Sekcije sportskih novinara specijalno priznanje "Pobednik godine".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.