Niški streličar još jednom oborio državni rekord

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2024, 14:51

Niški streličar još jednom oborio državni rekord

Streličarski klub Niš je još jednom osvojio Kup Srbije, čije je finale održano u Rumi, a mladi takmičar i reprezentativac Srbije Mihajlo Stefanović ponovo je oborio državni dvoranski rekord u disciplini olimpijski luk.

Kao i pre godinu dana, kada je postavio seniorski i juniorski rekord na 585 poena, Mihajlo Stefanović je popravio rezultat i sada seniorski rekord iznosi 589 poena.

Napredak >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od 4 poena u ovakvim, vrhunskim rezultatima predstavlja ogromno dostignuće, jer je svaki naredni poen do teoretskog maksimuma koji iznosi 600 sve teži i teži. A kada se ovaj rezultat uporedi sa rezultatima koje postižu najbolji svetski streličari, postaje jasno da je sada Mihajlo Stefanović postao deo malobrojne svetske streličarske elite - kažu u klubu.

Mihajlo je, osim zlatne individualne medalje, osvojio i ekipno zlato u disciplini olimpijski luk sa kolegama Dejanom Nikolićem i Markom Vulićem, rezultatom koji je za sa samo 6 poena ispod državnog rekorda.

Tu su i Ognjen Nedeljković i Nataša Mitić sa zlatnim medaljama.

Streličarski klub Niš je treći put u nizu osvojio Kup Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.