Nigerija u polufinalu! Mikel i Romin tinejdžer zakazali okršaj sa Nemačkom (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2016, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija u polufinalu! Mikel i Romin tinejdžer zakazali okršaj sa Nemačkom (VIDEO)

Super Orlovi će se boriti za treću olimpijsku medalju

Nigerija je drugi polufinalista olimpijskog turnira za fudbalere. Nigerijci su večeras u četvrtfinalu skoro pa rutinski savladali Dansku sa 2:0 i zakazali polufinalni okršaj sa sjajnom Nemačkom.

Junaci pobede su bili iskusni kapiten Džon Obi Mikel i Romin tinejdžer Umar Sadiku koji su postigli po jedan gol za slom Danaca.

Nemcima baš ide u Brazilu: Demontaža >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Portugalaca, budućnost Pancera je sjajna (VIDEO)

Mikel je u 15. minutu bio na pravom mestu posle prodora po levom krilu nekadašnjeg Standardovog i Anderlehtovog napadača Imoa Ezekijela. On je sjajno ubacio na peterac, a vezista Čelsija iz prve precizno šutirao u sam donji ugao i pogodio mrežu Danaca. Pitanje pobednika je rešio Sadiku koji je sjajno skočio posle kornera Mikela i udarcem glavom presudio Danskoj u 59. minutu.

Popularni Super Orlovi će se treći put u poslednjih 20 godina boriti za olimpijsko odličje u fudbalu. Ona legendarna generacija Okoče, Kanua, Vesta, Babangide, Babajara i ostalih je u Atlanti pre dve decenije osvojila zlatnu medalju pobedom nad Argentinom u finalu. Pre osam godina u Pekingu su im se Argentinci sa Mesijem, Rikelmeom, Maskeranom, Aguerom, Di Marijom revanširali pobedom u finalu. Sada Nigerijci imaju još dva meča za medalju.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Fudbal na Igrama: "Super orlovi" u polufinalu!

Izvor: Mondo, 13.Avg.2016

Pogledajte kako su Nigerijci i Nemci poslali kućama Dance i Portugalce...Fudbalska reprezentacija Nigerije, zlatna iz Atlante 1996, boriće se za finale i najmanje srebrnu medalju sa podmlatkom aktuelnog prvaka sveta, timom Nemačke..."Super orlovi" su u Salvadoru, sigurnom igrom i golovima u prvom...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.