Izvor: RTS, 08.Maj.2022, 07:19

Na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi Srbiji šest medalja

Na 39. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja se održava na Kipru, olimpijski tim Srbije osvojio je šest medalja - jednu srebrnu i pet bronzanih.
Svi učenici su iz Matematičke gimnazije u Beogradu. Učenik Mateja Vukelić osvojio je srebrnu medalju, dok su se bronzanom medaljom okitili učenici Gvozden Lapčević, Novak Stijepić, Igor Engi, Vasilije Ivanović i Vukašin Pantelić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju je učestvovalo 57 učenika iz deset zemalja u okruženju, dok je u nezvaničnoj konkurenciji nastupilo još 36 učenika iz šest zemalja Sveta, koji su učestvovali kao gostujući takmičari.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đacima iz Srbije šest medalja na matematičkoj olimpijadi

Izvor: JUGpress.com, 08.Maj.2022

BEOGRAD..Na 39. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO), koja se održava na Kipru od 4. do 9. maja, olimpijski tim Srbije osvojio je šest medalja – jednu srebrnu i pet bronzanih, saopštili su večeras rukovodioci nacionalnog tima BMO...Srebrnu medalju osvojio je Mateja Vukelić, a brnzane Gvozden...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.