Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2021, 16:57

NAKON 11:11 I 15 SERIJA PETERACA: Hrvati imali đavolsku sreću - idu na Olimpijske igre

Veoma uzbudljivo.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija plasirala se na Olimpijske igre nakon neverovatne drame peteraca i pobede nad Rusijom. Nakon 32 minuta bilo je 11:11, a zatim je usledilo čak 15 serija kaznenih udaraca.

U prvih 14 serija videla su se samo dva promašaja. Onda je Bijać obranio Šepelevu, a Vrlić pogodio za odlazak u Tokio.

Nakon poraza od Crne Gore u polufinalu kvalifikacionog turnira u Roterdamu, Hrvatskoj je preostala još jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šansa za odlazak na Igre, protiv Rusije u utakmici za treće mesto.

Hrvatska je vodila tokom cele prve četvrtine, a u jednom trenutku imala i dva gola prednosti, te priliku da s igračem više ode na +3, ali period je završen vođstvom 4:3.

Dominacija kakvu trenutno prikazuje Mančester Siti dugo nije viđena, pa su Građani na današnjem (17.30) gostovanju Arsenalu favoriti i kvota na dvojku je 1,60, dok je kec na Arsenal čak 5,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal - Mančester Siti.

Rusi su izborili prvi napad u drugoj četvrtini i izjednačili, a skoro i prvi put preuzeli vođstvo golom Kisiljeva iz daljine, a s golom prednosti otišli su na odmor.

Ekipa Ivice Tucka oporavila se od serije 3:0 i u trećoj četvrtini ponovo preuzela vođstvo, koje su Rusi stizali. U poslednju četvrtinu Hrvatska je ušla s golom viška, a tu je prednost imala i u poslednjem minutu, ali Holod je izjednačio na 11:11 golom 16 sekundi pre kraja. Hrvatska u poslednjem napadu nije uspela ni šut da uputi, suđen je kontrafaul.

Usledilo je izvođenje peteraca. Prvih sedam izvođača bilo je uspešno, a onda su Rusi promenili golmana, a Fatović je pogodio gredu. No i Tucak je promenio golmana, a Popadić odbranio Šepelevu te ostavio Hrvatsku u igri.

Izvođači i golmani su se menjali, ali ishod je u svakoj od sledećih 10 serija bio isti, niko nije promašio. Sve dok u 15. seriji Bijać nije obranio Šepelevu, a Vrlić odveo hrvatsku reprezentaciju u Tokio.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda britanska teniserka Naomi Broudi.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.