NA OVO SE ČEKALO: Poznato kad Srbija saznaje imena protivnika na Olimpijskim igrama

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 17:03

NA OVO SE ČEKALO: Poznato kad Srbija saznaje imena protivnika na Olimpijskim igrama

Oglasila se FIBA.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) je objavila da će 19. marta, u Kući košarke u Miju, biti izvučene grupe za Olimpijske igre. Tada će reprezentacija Srbije saznati imena rivala u obe konkurencije, s tim što će ekipa Svetislava Pešića sačekati na poslednjeg protivnika kada se završe kvalifikacioni turniri za muškarce koji će biti igrani od 2. do 7. jula.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Kuglice sa imenima učesnika izvlačiće legende, Australijanka Peni Tejlor i čovek sa tri olimpijska zlata i jednom bronzom, Karmelo Entoni.

U ženskoj konkurenciji na Olimpijskim igrama će učestvovati: Srbija, Australija, Kanada, Belgija, Kina, Francuska, Nemačka, Japan, Nigerija, Portoriko, Španija i SAD.

U muškoj, osim Orlova, učešće su obezbedili: Australija, Kanada, Francuska, Nemačka, Japan, Južni Sudan i SAD.

Na žrebu će u grupe biti uvršteni i pobednici četiri kvalifikaciona turnira, tako da će se znati odakle će doći poslednji protivnik Srbije. Naravno, šeširi će biti sastavljeni na osnovu FIBA rankinga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.