Izvor: Nezavisne Novine, 20.Avg.2016, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milica u suzama radosnicama: Najbolji način da se oprostim (FOTO)

Košarkašica Srbije Milica Dabović rekla je da je osvajanje bronzane olimpijske medalje u Rio de Žaneiru najbolji način da završi karijeru u reprezentaciji.

"Na kraju kad čovjek dođe prazan, ali da prije toga nije mogao da ode kući a da ne osvoji nešto... U glavama nam je bilo da će svi sportisti na koje smo ponosni otići kući sa medaljom i da bi bilo loše da mi budemo četvrte i ostanemo bez medalje. Ovo je najbolji način da završim reprezentativnu karijeru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ponosna sam na sebe, jer sam dala srce za Srbiju, odlučila sam da igram za nju i uvijek sam davala maksimum. Ovo je najbolji način da odem", rekla je uplakana Milica Dabović novinarima u Rio de Žaneiru.

Košarkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pošto su pobijedile Francusku sa 70:63.

Dabović je jedva dala izjavu, plakala je i bila veoma emotivna. Ona je kroz suze rekla da jedva čeka da dođe kući i raduje se sa narodom, koji je vjerovao u tim.

"Hvala svima koji su vjerovali zbog onih koji nisu. Dokazali smo... Kao što nas je Marina godinama zvala da smo 'fejkače' ili da nismo 'fejkače', možemo da se ne volimo i ne družimo van terena, ali na terenu smo uvijek jedno i to nas je dovelo do ovoga. Bronza sija kao zlato. Ovo će dugo da traje, nove generacije dolaze, ne znam da li će oni imati ovoliko srce i ovakve emocije, to je pobijedilo. Mi smo Srbi rođeni da pobjeđujemo, imamo veliko srce i uvijek dajemo sve od sebe, kao što smo danas", rekla je ona.

Miličina sestra Ana rekla je da je Srbija pokazala da je tim.

"Pobijediti onako Australiju, a poslije na onakav način izgubiti od Španije i poslije toga odigrati najbolje za medalju. Srbija, ovako mala država, donijela je po jednu medalju u sva četiri timska sporta, a razmišljale smo samo da ne budemo mi ti koji je neće osvojiti. Borba je bila fenomenalna, energija, to sam osjetila na terenu. Drago mi je što na ovaj način završavam Igre. Možda smo u polufinalu mogli da dobijemo Španiju, ali uvijek je ljepše da turnir završiš pobjedom a ne porazom u finalu", rekla je ona.

Ana se na kraju utakmice zagrlila sa sestrom, a novinare je zanimalo šta joj je u tom trenutku rekla.

"Rekla sam joj da je zaslužila da na ovaj način završi karijeru sa reprezentacijom. U novembru su kvalifikacije, igraće i završiti pred našim narodom. Rekla sam joj da je zaslužila, način na koji je igrala, predala sebe, srce i tijelo i sve živo. Ponosna sam na nju i cijeli tim", rekla je Ana Dabović.

ALO BRE NI MI NE DOLAZIMO PRAZNIH RUKU!!! BRONZAAAAAAAAAAAAAAA!!! pic.twitter.com/tfhxrYsQmc
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.