Milica Mandić u Kući slavnih u Las Vegasu

Izvor: Studio B, 17.Okt.2013, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milica Mandić u Kući slavnih u Las Vegasu

Olimpijska šampionka Milica Mandić i njen trener Dragan Jović biće primljeni u tekvondo Kuću slavnih na ceremoniji koja će biti održana u petak u Las Vegasu.

Direktor Kuće slavnih za Evropu Miroslav Brežan iz Hrvatske predložio je Mandićevu i Jovića zbog izuzetnih rezultata i doprinosa tekvondou u Srbiji, regionu i svetu, kao i razvoju ovog borilačkog sporta.

"Kuća slavnih bira najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << među najboljima među trenerima, takmičarima, sudijama. Smatram da su Dragan Jović i Milica Mandić zaslužili mesto u Kući slavnih jer nema ništa veće od osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama. To je najveći uspeh u regionu", istakao je Brežan. 

Mandićeva je u dosadašnjoj karijeri osvojila, pored brojnih medalja na međunarodnim turnirima, bronzu na juniorskom svetskom prvenstvu, bronzu na seniorskom svetskom prvenstvu 2011, srebro na evropskom prvenstvu 2012, olimpijsko zlato u Londonu 2012.

"Velika je čast i privilegija ući u Kuću slavnih, ovako nešto se doživi samo jednom u životu. Jedina zlatna medalja na Olimpijskim igrama sa ovih prostora je jedan od razloga što smo pozvani. Ovo je samo motivacija za dalji naporni rad i nove uspehe", rekla je Mandićeva. 

Najuspešniji trener Srbije u 2012.godini i najzaslužniji za Miličino zlato na Igrama u Londonu rekao je da je počastvovan što je među izabranima za Kuću slavnih.

"To je još jedan podstrek i obaveza. Pored ličnog uspeha smatram da je ovo priznanje srpskom sportu i prilika za promociju tekvondo sporta, ali i Tekvondo Asocijacije Srbije", rekao je Jović. 

Predstojeća ceremonija primanja počasnih članova u Kuću slavnih biće četvrta po redu, a održava se na dve godine.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Milica Mandić u „Kući slavnih“

Izvor: NTV.rs, 17.Okt.2013

Olimpijska šampionka Milica Mandić i njen trener Dragan Jović biće primljeni u tekvondo „Kuću slavnih“ na ceremoniji koja će biti održana u petak u Las Vegasu.. Direktor Kuće slavnih za Evropu Miroslav Brežan iz Hrvatske predložio je Mandićevu i Jovića zbog izuzetnih rezultata i doprinosa...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.