Mandić: Sazrela sam; Bogdanović: Rio veliki izazov

Izvor: B92, 11.Avg.2016, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandić: Sazrela sam; Bogdanović: Rio veliki izazov

Reprezentativke Srbije u tekvondou Milica Mandić i Tijana Bogdanović ističu da će dati sve od sebe za što bolje rezultate na Olimpijskim igrama.

Mandićeva će u Riju braniti zlatnu olimpijsku medalju osvojenu pre četiri godine u Londonu. Kako je rekla, od tada se mnogo toga promenilo.

"Mnoge stvari su se desile u prethodne četiri godine, bilo je uspona, padova i promena. Sazrela sam i jedva čekala Rio. Spremne smo, nasmejane, dobro raspoložene. Idemo u Rio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << motivisane, sa velikom željom i nadam se da ćemo se vratiti sa sjajnim rezultatima, nadam se medaljama, daćemo sve od sebe", rekla je Mandićeva.

Mandić će se u prvom kolu boriti sa Tinom Skar iz Norveške, a poznate su joj i ostale potencijalne protivnice. One u se se borile četiri puta u poslednje dve godine i skor je 2:2.

"Slušaću uputstva trenera, za svaku sam se detaljno spremala. Na meni je da odem koncentrisana i spremna, slušam šta mi se kaže i taktiku sprovedem u delo", rekla je Mandić.

Tijana Bogdanović je rekla da su joj Igre u Riju veliki izazov.

"Tek sam prošle godine počela da se takmičim u seniorskoj konkurenciji i već sam na Olimpijskim igrama. Na ovo takmičenje gledam kao na veliki izazov i veliku šansu koju sam dobila. Želim da se pokažen u najboljem svetlu. Spremni smo i idemo tamo da pokažemo najbolje", rekla je Bogdanovićeva.

Trener Dragan Jović rekao je da je žreb bio izuzetno težak, ali da niko nije očekivao da će biti lak.

"Žreb je izuzetno težak, ali su Olimpijski igre smotra najboljih boraca na planeti. Tamo nema lakog žreba. Verujem u obe devojke, verujem da smo dobro radili. Olimpijske igre se rešavaju u detaljima. Poštujemo svakog protivnika", rekao je Jović.

Takmičenje u tekvondou na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru održaće se od 17. do 20. avgusta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.