Maja Ognjenović: I kada ne ide, dobijamo na želju i zajedništvo

Izvor: RTS, 05.Avg.2019, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Ognjenović: I kada ne ide, dobijamo na želju i zajedništvo

Maja Ognjenović, kapiten odbojkaške selekcije Srbije, bila je presrećna posle pobede na kvalifikacionom turniru u Poljskoj i plasmana na Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine. Ognjenovićeva je posebno istakla zajedništvo, kao najveću karakteristiku naše selekcije.
Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u Poljskoj savaladala domaću reprezentaciju i tako sa tri trijumfa overila vizu za Igre u Tokiju.

"Očekivale smo tešku utakmicu pre svega zato što je Poljska igrala pred svojim navijačima iako je nama u nekom trenutku veliki broj navijača na neki način bio olakšavajuća okolnost, jer je lepše igrati pred punim, nego pred praznim tribinama. Poljakinje su možda za nijansu bolje otvorile meč, sigurno su bile malo opuštenije i dobile su prvi set na krilima publike. Iako sam ponosna i zadovoljna što smo uspele da se vratimo, jer zaista nije bilo lako. Pokazale smo, pre svega, i na ovom turniru da nismo na vrhuncu forme i da još to nije naša igra, ali na neku želju i zajedništvo koje smo pokazale, videle smo da možemo i tako da dobijemo, da ne presuđuje nekad samo suvi kvalitet", rekla je Ognjenovićeva.
Nakon rutinskih trijumfa nad Tajlandom i Portorikom, naše devojke su se mučile sa Poljakinjama, ali na kraju izvojevale veoma važan trijumf.
"Mi smo sigurno kvalitetnija ekipa od Poljske, ali je utakmica bila teška, jer je ulog bio prevelik. One su se za nijansu više umorile od nas u jučerašnjoj utakmici protiv Tajlanda, ali su i danas pokazale visok kvalitet. Mi smo pokazale da igra cela ekipa, svi su bili uključeni. I srednjaci su imali svoje dobro odrađene zadatke. Stvarno smo presrećne, jer smo sebi olakšale posao kvalifikovanjem kroz prvi turnir. U januaru bi bilo daleko teže", dodala je.
Tijana Bošković je takođe bila prezadovoljna zbog činjenica da ekipa zna da pobeđuje i kada ne igra najbolje.
"Čestitke celoj reprezentaciji na plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine. Što se utakmice tiče, znali smo da neće biti nimalo lako – Poljska je u Ligi nacija pokazala da ima ozbiljnu ekipu, a i igrali su pred domaćom publikom, koja je sigurno bila njihov igrač više. Mislim da nismo pokazale najsjajniju igru, ali je najvažnije pobedile. Nismo posustale niti jednog trenutka, čak smo u četvrtom setu u jednom trenutku imale i pet-šest poena poena, ali smo uspele da se vratimo i pobedimo", zaključila je Boškovićeva.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Devojke pokazale zašto su svetske i evropske šampionke"

Izvor: RTS, 05.Avg.2019

Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, kazao je da je plasmanom na Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine ženska reprezentacija još jednom potvrdila kvalitet i karakter koji poseduje. . Srbija je u Poljskoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.